Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Про Бога, Всесвітній потоп і Ноїв ковчег

29 вересня 2016 р.

Щось є символічне, навіть містичне, в тому, що перша прем’єра в новому 169-му театральному сезоні - дитяча вистава за книгою німецького письменника і драматурга Ульріха Хуба “Біля ковчега о восьмій”, постановку якої за власною інсценізацією здійснила дипломантка Київського Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, артистка Коломийського театру Анастасія Кузик, зрозумілою для дітей мовою сценічної дії вводить діток в світ Біблійних історій.

Перша премєра в новому сезоні! Перша режисерська робота випускниці театрального вишу! 100-а за порядком вистава Коломийського театру з часу його новітнього відродження! І, найголовніше, Біблійна історія! Чи не забагато, здавалося б випадкових, збігів для першої, скромної студентської роботи?!

Але для добре обізнаного з діяльністю Коломийського театру глядача, це не стане ні випадковістю, ні несподіванкою. Адже театр з перших днів свого історичного відновлення став доброю творчою лабораторією для випускників театральних вишів України. Двічі Академія мистецтв України виступала засновником Мистецької акції “Мистецтво молодих”, у форматі Всеукраїнського театрального фестивалю “Коломийські представлення”, в програмі яких випускники театральних шкіл України мали можливість поруч із відомими і, навіть, знаменитими театральними трупами і корифеями сцени, шліфувати свою майстерність в творчій самореалізації. А окрім того, щороку на сцені нашого театру здійснюють свої сценічні пошуки і відкриття випускники провідних театральних шкіл України, створюючи і захищаючи свої дипломні роботи.

Напевно, батькам вже не раз доводилось відповідати допитливій малечі на запитання : Чи справді існує Бог? Чи чує він нас? Як людині будувати з ним стосунки? І хто насправді придумав всі ці правила? І ось перед вами весела, іронічна, дотепна і водночас зворушливаісторія про такі серйозні речі. Саме тому,вистава є доброю нагодою, щоб почати обговорювати з дитиною питання про існування Бога. Ульріхові Хубу вдалося так просто і невимушено, і в той же час так дохідливо і зрозуміло розповісти дітям про Творця, Всесвітній потоп і Ноїв ковчег.

В основі сюжету - невелика пригода трьох надзвичайно схожих, але зовсім різних пінгвінів, які розмірковують про Бога, відповідальність за власні вчинки. Це кумедне пташине тріо нудьгувало від одноманітності, як їм здавалося, оточення і буднів; сперечалося, сварилося, мирилося … майже так, як часто буває в дитячих компаніях. Так могло продовжуватись і надалі, якби не Всесвітній потоп і шанс врятуватися на Ноєвому ковчезі. Щоправда, цілком легально, тобто на запрошення голубки (офіційної представниці Ноя), зробити це можуть лише двоє, в той час, як доля третього пінгвіна повністю залежить від морального вибору друзів.

Водночас, подорож на Ноєвому ковчезі - це, як зазначила голубка, - “рятувальна акція, а не розважальний круїз!”, і для пінгвінів у чудернацьких шапочках вона стає справжнісінькою пригодою, протягом якої у них виникає чимало підстав замислитися над сутністю та вчинками не лише чужими, але і власними.

Дуже зрозумілою для дитини мовою гри, виставаставить важливі питання, відповіді на які кожен знайде самостійно у розмові з дорослими чи спілкуючись з іншими дітьми. Ця історія змушує малечу повірити у цінність дружби, задля якої друзі ризикують місцем на рятівному Ковчезі, і Божій любові, яка не знає ніяких обмежень.

Історія пінгвінів, які не послухалися, і, вдавшись до хитрощів задля порятунку друга, прибули на ковчег втрьох, показує, що стосунки з Богом будуються не на страху, а на любові.Біля ковчега о восьмій” - це розповідь про дружбу, чесність та справжню любов.

Адже Бог - це і є Любов! Саме таку істину намагається донести до малечі автор книги і, сама ще юна, авторка інсценізації і режисерка вистави Анастасія Кузик, якій вдалось вибудувати сценічну історію так, що вона є гармонійним візуальним варіантом історії Ульріха Хуба.

Можливо, багато прискіпливих моментів могли б побачити в постановці авторитетні критики і театрознавці; можливо, не все так гладко складалося для творчої трупи в процесі підготовки; можливо не все вдалося так, як гадалося; але незаперечним є той факт, що малеча в абсолютній тишині спостерігала за дійством на сцені, знаходила найменший привід щоб порадами допомогти трьом друзям, які заплутались у хаосі надзвичайних обставин, охоче обмінювалась своїми судженнями при виході із зали, намагалась залишити собі фото з героями казки на згадку.

Про що це свідчить?

Про готовність наших юних глядачів до осягнення серйозних духовних тем, про бажання їх заглибитись у першооснови нашого буття і пошуку Істини. І, слава Богу, що юні режисери не шукають легших шляхів і тем і не бояться братися за такі серйозні речі.

 


Керівник літературно-драматургічної частини Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича, заслужений працівник культури України Ольга Руданець.

 

 

 



Tweet