Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

ХІІ Коломийські представлення. День восьмий. Львівський драматичний театр ім. М.Заньковецької. “ЕМІГРАНТИ”. Висновки експертів та фотозвіт

13 вересня 2021 р.

   

   

   


 

Ростислав КОЛОМІЄЦЬ, заслужений діяч мистецтв України: 

Дуже мудро вчинив директор театру, що закінчує фестиваль виставою Львівського національного  академічного театру  виставою «Емігранти».

Я б цю виставу грав на тлі чорного квадрату Малевича. На жодне питання наші герої не дали відповіді  і не могли дати, бо вони вже емігранти. Але вони викликали у людей оті запитання.

Як жити? Як бути щасливими? Що треба? Що ми не так робили?

І ці питання, я думаю, задали собі люди, коли виходили із залу.

Як не повторити долю тих нещасних людей?

Це і мудрий розрахунок директора фестивалю Дмитра Чиборака і мудра вистава. Воне не ідеалізує дійсність, а дає важливе питання: як бути щасливими?

ПРО ФЕСТИВАЛЬ:

Фестиваль цінний і корисний тим, що він показав всю різноманітність, в якій перебуває український театр: і захоплення розважальною драматургією (кажу це без лапок) в наш час потрібна така драматургія. Був і експерементальний пошук і разом із тим досить високий рівень акторської мастерності, якиц підвищується. Нового рівня режисерської майстерності я не побачив.

Фестиваль дав можливість побачити при якій температурі творчих шукань перебуває український театр. І ми це отримали.


 

Лариса КАДИРОВА, народна артистка України:

Це заньківчани, це школа заньківчанська. Школа, яка плете психологічну в’язь, яка змінює ритм. Коли треба – аритмія, коли треба – емоційний посил, згасання, контрапункти… Це все достойно, гідно зроблено на сцені – і режисером Вадимом Сікорським, і двома молодими акторами.

Я бажаю тільки добра своєму Альма-матер, своєму театру; бажаю слави, гідності і розуміння театру Коломийському. Тому що дуже важливо робити таку справу, об’єднувати – як учора, коли режисерів Полтавського і Коломийського театрів об’єднали на сцені вишиванки білим по білому і коровай, і Гоголь… Хочеться, щоб і надалі відбувалося таке об’єднання – на грунті творчості, на грунті театру, на грунті любові до землі, по якій ходимо, на грунті морального закону, який є в нас, на грунті зоряного неба, яке над нами…


Петро КОБЕВКО, заслужений журналіст України, головний редактор газети “Час” (м.Чернівці): 

Отже, фестиваль закінчився. Розпочинався він психологічною драмою і закінчився психологічною драмою, а між тим було багато комедії. Пора нам повертатися в той світ, який є, і цей світ показали артисти зі Львова у виставі “Емігранти”. Ця п’єса написана польським драматургом у минулому столітті, та вона актуальна й сьогодні, й не тільки для Польщі. Шкода, але цей жорстокий світ кидає людей по всіх усюдах. Одних через те, що вони шукають свободи, другі їдуть за великими грошима…

Нам, українцям, як нікому, варто дивитися тепер цю виставу. Можемо тільки подякувати акторам за подані нам серйозні життєві уроки.


Tweet