Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Дмитро ЧИБОРАК: Хочемо розширити географію фестивалю за допомогою наших сусідів із Польщі, Румунії та Грузії

19 вересня 2019 р.

Коломия – під вражінням від ХІ “Коломийських представлень”. Тиждень, а точніше – 8 днів, були насичені позитивними емоціями, тож “Дзеркало медіа” вирішило підтримати цей післясмак і поспілкуватися з директором Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І. Озеркевича Дмитром Чибораком. Він розповів про те, чого ще не знає навіть найуважніший глядач.

А чому, власне, “представлення”?..

- Саму назву (фестивалю – ред.) приписую собі. Здавалося б, близьке до російського «представления», але насправді – старослов’янський, староукраїнський архаїзм. В цьому є якась принада – глибокий український національний театр по духу. Люди на цій території України тягнулися до театру задовго до 1848 року. Представи збирали всі вікові категорії по селах і містах. Це було нормою, неписаною культурою, нефіксованою та нефінансованою. В нас не грали, в нас представляли, грали на представу.

Формат фестивалю

- Тут не обов’язково прем’єрні речі. Ми відшукуємо те, що задавали в первооснові задуму фестивалю – першопрочитання. Вистава може бути в репертуарі театру й п’ять, і десять років, але в Україні вона – неповторна.

Щороку в репертуарі фестивалю є вистава, котра трішки «випадає» з усього формату. Вона існує для того, щоб від неї відштовхуватися: туди «заходити» не можна. Це - прекрасно, бо ми маємо можливість побачити той стан українського театру, який є, а не яким би нам хотілося побачити, чи як ми його трішки прикрашаємо.

Помітили? Цього року без коломийської трупи!

- Бо знов нам скажуть, що ми – найкращі. Треба мати скромність! (сміється)

Наступного року включимо. Ми встигнемо показатися! Давайте покажемо те, що навколо нас: в Україні та за її межами – оце цікаво! На нас ходять і поза фестивалем, за що велика дяка коломийському глядачеві.

Дещо про курйози

- Межі досконалості немає, як і немає межі якості вистави, її художності. Справжній творчий чоловік – актор, режисер, художник, музикант, композитор – щоразу, завершивши роботу, повинен відчувати маленьку нотку невдоволеності. Це – нормально, бо це – спонука працювати до високої майстерності, довершеності.

Спойлер: трішки про ХІІ «Коломийські представлення»

- Наш фестиваль – велике театральне явище. От він формально завершився, а вже тисячі планів, як би зробити його цікавішим наступного разу.

Збільшити, безумовно, географію мистецьких колективів, зокрема, за участі наших друзів із закордону, хоча б сусідів: Польщі, Румунії. Я вже записав собі в умовному списку канадсько-український театр «Заграва». Цьогоріч ішли переговори з нашими колегами з Батумі, Грузія. Вони привезуть відому українську класику - «Украдене щастя» - грузинською мовою.

А ще Полтавський академічний український музично-драматичний театр ім. М. Гоголя обіцяв привезти нам наступного року «Енеїду».

«Коломийські представлення для маленьких»

- Цього року зібрали найбільше лялькових театрів. І виникла думка: чому б не запрошувати на гастролі не просто ці величезні театри, а лялькові, на 2-4 дні? І всю малечу наситити ляльковим мистецтвом поза рамками фестивалю. Це – перший знаковий театр, ще неусвідомлений. Вони – вдячний глядач. Це було б здорово!..

Джерело: Дзеркало медіа
Автор: Юлія МАРЦІНОВСЬКА
Tweet