Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Цьогорічні “Коломийські представлення” закрили завісу

19 вересня 2017 р.

Цьогорічний 9-й театральний фестиваль “Коломийські представлення” мав свої плюсові особливості.

По-перше, в ньому взяла участь рекордна кількість театральних труп – 16 (єдиний жаль, що не було поляків, – ті завше на висоті); по-друге, фестиваль відвідала рекордна кількість глядачів, задовго до початку всі квитки були розпродані; по-третє, вперше журі відмовилося виставляти оціночну шкалу. І правильно. Такий хід не дозволить звинувачувати їх у суб’єктивності.

На завершення фестивалю його організатори приберегли щонайкраще – виставу “Украдене щастя” за Іваном Франком у постановці Львівського драмтеатру ім. Марії Заньковецької, режисер Федір Стригун.

І річ не стільки в тому, що цей театр поряд з Київським театром ім. Івана Франка належить до плеяди театрів-корифеїв української сцени, а ставка на корифеїв завжди безпрограшна. Воно не так: і театр ім. Франка, і театр ім. Заньковецької мають у своїх репертуарах чимало сіреньких постановок (деякі з них коломияни бачили на попередніх фестивалях). А річ у тому, що заньківчани “Украденим щастям” начисто дезорієнтували скептиків у середовищі театральних гурманів. Скептики були переконані, що після знаменитої київської постановки цієї вистави з неперевершеним Богданом Ступкою в головній ролі у його слід неможливо ступити. Роль Миколи, мовляв, ніхто так, як Ступка не вималює без шкоди для власної сценічної репутації. А кожен зухвалець буде присоромленим.

А ось заньківчани наважилися. Тут, щоправда, треба визнати, що серед вітчизняних театрів вони мають найбільший  резон на постановку цього Франкового шедевру – вистава народилася у їхніх стінах ще в другій половині 70-х зі Ступкою й Стригуном у головних ролях. ( Ступка згодом забрав своє дітище разом з собою до Києва).

Зміст вистави переповідати не будемо, – хто не знає, хай читає твір. Скажемо лише, що “Украдене щастя” – чи не єдиний твір у каталозі української класики, де нема добрих і злих, бідних і багатих, лицарів і негідників, де на школярське запитання наших моралістів “Чому навчає твір?” – відповіді нема. Вистава нічому не навчає. Вистава показує зріз життя, як воно є: усі хочуть бути щасливими ціною вкраденого щастя своїх ближніх. У результаті – посічені серця, зламані долі в усіх головних героїв твору.

Блискуче справився з роллю Миколи актор Ярослав Кіргач, – ця роль напевно найкраща у виставі. На ній усі три години тримається напружений нерв. Хто бачив гру Ступки, не дасть злукавити, нібито Ярослав Кіргач його наслідував, або ж злицедіяв гірше. Ні! Попри прозирання деяких ступківських контурів, актор виписав роль власним почерком. Браво!

Мотор вистави працював, як уже було сказано, три години. І ніхто не знудьгувався. Відтак з сумом оголошено про закриття фестивалю. Подарунки учасникам. Схвильовані зізнання. Бурхливі овації. Завіса.

 

Джерело: Дзеркало Коломиї
Автор: Андрій МАЛАЩУК
Tweet