Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

IX “Коломийські представлення”. День п’ятий. “ОБЕРЕЖНО, ЖІНКИ!” (м.Херсон). Враження глядачів та фото-звіт

15 вересня 2017 р.

 Херсонський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Миколи Куліша

Андрій КУРЕЙЧИК

“ОБЕРЕЖНО, ЖІНКИ!”

(французька комедія у 2-х частинах)

Режисер-постановник - С. ПАВЛЮК

Сценографія - С. ПАВЛЮК

Балетмейстер - Ю. БУСС

Музичне оформлення - С.ПАВЛЮК

Банальна історія, коли один молодий художник кохає трьох жінок.

Вона перетворюється в реальний суд трьох закоханих жінок над чоловіком. Справжню розправу вчинили жінки, бо кожна з них мріяла бути єдиною в житті коханого.


Відгуки глядачів:

Вистава цікава, з інтригою. В першій дії чекали, коли ж головний герой попадеться, а в другій – чим усе закінчиться, коли вже попався. Герой – типовий ловелас, закоренілий холостяк, який не збирається одружуватись і взагалі міняти будь-що в своєму комфортному житті. Однієї жінки йому мало, хоче мати всіх, котрі йому подобаються, причому одночасно.

А жінки, звичайно, свої плани будують: на першому ж побаченні вже уявляють весілля в усіх подробицях. І, навіть, коли жінки вже вирішили винести йому смертний вирок на такому собі «суді», все одно кожна крадькома дає шанс втекти з нею. Але він вирішив не давати більше порожніх обіцянок, тому чесно сказав, що любить їх усіх і вибрати не може.

Кінець, можливо, трохи несподіваний, бо героєві таки вдалося втекти від них. А нам залишається самим додумати, що було б, якби не втік? Як би вони його ділили між собою, адже кожна любила, хоч і злилася на невірного коханця?..

Оксана Чернова

Комедія «Обережно, жінки!» у постановці Херсонського академічного обласного українського музично-драматичного театру дає можливість по-справжньому відпочити, отримавши насолоду від театрального мистецтва. Коли глядач приходить перед виставою у зал, сповнений своїх турбот і думок, то вже за короткий час він, без сумніву, поринає у події, що розгортаються на сцені, які ненав’язливо розслабляють, заспокоюють і піднімають настрій.

Якщо початок п’єси був дещо банальний і передбачуваний, то розв’язка подивувала несподіваним філософським висновком про те, що для митця власна свобода – понад усе, особливо, якщо цей митець – молодий, вродливий чоловік. Приємно було спостерігати за талановитою грою акторів, особливо ж глядачам сподобалася наївна і водночас феєрична постать студентки Лулу. Чудовим доповненням до дійства стала гра двох мімів, які пластичними рухами, мімікою додавали п’єсі динамізму. Їхня промовиста гра жестами була своєрідною ремаркою перед словесним діалогами головних персонажів.

Варто також відзначити, що вистава не затягнута, не довга, не нудна, хоча й відбувається практично без зміни декорацій, і беруть у ній участь лише четверо героїв. Кохання, зрада, інтрига, помста – довкола цих одвічних почуттів побудований сюжет комедії, яка після перегляду дає почуття якоїсь незвичайної легкості, психологічного розвантаження і доброго, безтурботного настрою. Тому бажаю всім артистам, задіяним у п’єсі, творчої наснаги і вдалого виступу на угорській сцені, куди вони вже незабаром поїдуть з гастролями.

Оксана Крохмалюк - член НСЖУ

 

Хотіла б сказати насамперед кілька слів про виставу Чернівецького муздрамтеатру «Слуги і сніг», яку дивилася минулого понеділка. Це серйозна вистава, вона змушує задумуватися над життям, проектувати побачене на день сьогоднішній. Тоді як «Обережно, жінки!» у виконанні театру з Херсона — легка, розважальна вистава. Акторів на сцені небагато, грають дуже добре, природно, особливо виділила б Лулу, студентку. Приємно провела час, хотілося б частіше переглядати такі безпосередні, симпатичні вистави.

Наталя ЧЕРВІНСЬКА - інженер

з техніки безпеки інфекційної лікарні

 

Добре кажуть, що в житті, як на довгій ниві, всяке буває. Ось і герой комедії «Обережно, жінки!» потрапив у не зовсім приємну ситуацію, що в неї має можливість потрапити всякий донжуан. Як він виходить з неї — це треба бачити, гра акторів заслуговує на те, щоб за нею поспостерігати. І легка, і разом з тим мудра вистава.

Оксана ПРОКОПІВ - засновниця мережі аптек

 

Отримала від комедії «Обережно, жінки!» неабияке задоволення. Херсонські актори гарно справляються з ролями, грають розкуто, динамічно. Тема ніби й заїжджена, проте подана оригінально, аж не хочеться покидати залу.

Тамара ГАВРИЛЮК - підприємець

 

Мені важко судити із точки зору професійності. Я не вважаю себе знавцем театру. Але емоційно мені дуже сподобалось. Перше, на що я хочу звернути увагу, особисто для мене стало відкриттям те, що Херсонський театр досить гарно виступає на українській мові, хоча проскакували також і русизми. Особисто я на це увагу звернув.

По-друге, я люблю комедії. Тому оце жанр, який я дійсно люблю. Комедія була смішна, емоційно така позитивна, заряджена. Хоча в центрі цієї вистави були досить такі серйозні питання.

По-третє, мені сподобалась гра акторів. Як вони грали, це було природно, не було перегравань.

І на останок хотів би відзначити те, як театр, актори обіграли таку складну тему відносин чоловіка і жінки. Мені сподобалось, що все таки оці відносини складні, тяжкі, часом болючі, тим не менше жінок завжди треба любити і дарувати їм квіти. Це основне. І якщо так буде, тоді все буде добре і в Україні, і не в Україні.

 Віктор ФІТЬО- журналіст,

головний редактор газети “Коломийська правда”

 

 

 

 

 

 

Tweet