Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

На кіровоградській сцені показали, як зірку на каструлю юшки обміняли

29 вересня 2014 р.

У третій день фестивалю “Вересневі самоцвіти” на кіровоградській сцені актори Коломийського театру ім. І. Озаркевича представили на осуд любителів мистецтва модерну комедію “Нічні розваги з молодим Козерогом”.

Вистава “Нічні розваги з молодим Козерогом” поставлена за п’єсою О. Галіна “Сирена та Вікторія” досвідченим режисером Сергієм Кузиком. У театральній програмі жанр вистави зазначений як комедія, але якась дивна комедія вийшла у коломийчан! Під час вистави зал здригався гомеричним реготом, але в кінці хотілося плакати навзрид. Такий собі сміх крізь істеричні сльози.

Після вистави особисто мені взагалі хотілося втекти подалі від побаченого і ніколи-ніколи більше не повертатись. Ні, зовсім не через виставу чи гру акторів, а тому що стало страшно.

Сюжет важко назвати захоплюючим чи оригінальним – ж такими історіями наповнена сучасна література, драматургія, кінематограф. Дві жінки бальзаківського віку щосили намагаються втекти від своєї самотності у власно створений і захищений світ. А потім одна із них вирішила скористатися послугами чоловіка за викликом – Козерога.

Сирена, жінка з тяжким, бідним і неблагополучним дитинством, де свого часу не отримала належної підтримки і любові від матері, заховалася у світі достатку і алкоголю. Ця вульгарна малоосвічена блондинка – багачка-невдаха, маргінал. Вона абсолютно самотня і чужа для світу. Вишуканий аристократизм верхівки їй незрозумілий, хоч вона має можливість осісти в цьому світі. А базарний світ, з якого починала свою кар’єру, жінка вже переросла. Тому залишається тільки Ашот, який її періодично лупцює, репетитор Віка, що не надто прагне подружитись зі своєю алкогольнозалежною ученицею, і домашній бар, котрий завжди поруч.

Віка – доктор філологічних наук, яка міцно загрузла у світі книжок та фантазій. Гарна, струнка, розумна, начитана і в то й же час наївна і смішна, вона справляє враження 16-річного дівчиська, яка не може усвідомити чого вона насправді варта. Філологиня абсолютно відірвана від реальності і в той же час чаруюче-мила. Побиваючись за чоловіком, який її покинув, щойно отримав посаду в міністерстві, вона не втрачає віру у щире кохання.

Ці жінки ніколи б не опинилися разом за одним столом, якби Вікторії з її вченими ступенями не треба було заробляти на життя репетиторством. Сирені ж більше треба був друг, ніж репетитор. Але перебирати не доводилось, тому ввечері Сирені доводилося ще й кляті англійські дієслова, а не тільки “Мадеру” хиляти.

Отак дві абсолютно різні жінки стали частиною одного світу, де в кожного своя самотність. Бажаючи розбавити самоту подруги, Сирена викликала за оголошенням “молодого Козерога”, який здійснив би всі фантазії Вікторії. Ну і її заодно. Але волею випадку вони отримали не здійснення секс-фантазій, а професора-астронома який підробляє підстриганням собак. Шалений сміх у глядачів викликала двозначна ситуація, в яку потрапила ця трійця. Адже скромний професор-перукар довго не міг зрозуміти, що від нього хоче шалена п’яна блондинка. А обидві панянки, у свою чергу, сприймали всі його слова, як прозорі натяки на спільний бурхливий вечір…

Доки герої з’ясовували хто є хто, Віка-філолог і Костянтин-астроном-кінолог-перукар встигли якось непомітно один для одного закохатися. Навіть спромоглися зізнатися у цих почуттях. Здається, ось тобі щастя. Два інтелігенти знайшли один одного у галактиці. Все, “хеппі енд” близько. Костянтин і його юний асистент навіть обіцяли назвати ім’ям прекрасної Вікторії нововідкриту зірку за те, що Віка погодувала їх рибною юшкою. Але, мабуть, в галактиці щось пішло не так: науковець передумав називати зірку в честь коханої жінки. Мало того, він злякався стосунків й любові і пішов назад у свій самотній зірково-собачий світ. А дівчата залишилися далі вчити дієслово бути англійською.

Оте Сиренене “я була, я буду, я є”, що прозвучало вкінці вистави, звучало якось незрозуміло: чи то стверджувально, чи то запитально, чи то оклично. Глядачам хотілося вірити в ті слова. Але чомусь зовсім не вірилось. Чомусь цим дівчатам режисер не залишив жодної надії на щастя. Пригода з молодим Козерогом не змінила їх самотні світи. Мало того, вона навіть закрила їх у безвиході самоти.

Не зважаючи на не голлівудську розв’язку історії кохання, близько двох годин зал щиро сміявся, плескав і особливо захоплювався грою експресивної Сирени у виконанні Мар’яни Іванович. Актриса протягом спектаклю дарувала глядачам життєву енергію і надію на те, що ще не все втрачено.

Але кінець вийшов якийсь абсолютно непереконливий. Ну не повірилось чомусь в оптимістичні викрики Сирени на фоні абсолютно розбитої Вікторії. Хтось з глядачів назвав таку кінцівку незакінченою, а сюжет не до кінця розкритим. Мені ж здається, що дана історія просто показала реальність без прикрас. Нам хочеться вірити, що все буде добре.

Настя Лісовська для Першої електронної газети. Фото автора.

Джерело: persha.kr.ua
Tweet