Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Ми виховуємо свого глядача з дитинства”

10 квітня 2014 р.

Минулого тижня Кременчук з гастролями відвідав Коломийський академічний український театр ім.І.Озаркевича. 

Колектив привіз дві вистави - музичну казку “Івасик-Телесик” і комедію “Як наші діди парубкували”. Грали все в один день - вранці казку із задоволенням дивилися школярі і вихованці дитячих садочків, а ввечері блискучою грою акторів насолоджувалися дорослі. 

Перед виставою ми поспілкувалися з Оксаною Мегерко, заступником директора по глядачу. Вона розповіла, що Коломийський театр є найстарішим театром Галичини і одним із найстаріших театрів України. Складно уявити, але він був заснований священником і громадським діячем Іваном Озаркевичем аж у 1848 році! Тоді він був театральним гуртком і називався “Товариство акторів під предводительством Ляйтнера” на честь директора новоствореного театру Алоїс Ляйтнер.

Більше ніж за півтора століття траплялося різне. Театр неодноразово змінював назву, і кілька разів припиняв існування.

Свого часу то відкривалася, то закривалася завіса, але більше двадцяти років він працює на високому рівні, - розповіла Оксана Мегерко. - Більше того, у 2008 році наш театр отримав статус академічного, що для нас дуже почесно”.

Пані Оксана розповіла, що не дивлячись на те, що Коломия - невеличке містечко, глядач дуже любить театральне мистецтво:

До нас завжди радо приходять! Всі знають: щонеділі у нас відбуваються вистави на 12 годину для дітей, і о 18 годині - для дорослого глядача. Ми виховуємо свого глядача з дитинства.

В даний час наші артисти готуються до прем’єри комедії “За двома зайцями”. Більше того, я вас кажу, у нас цей місяць був такий урожайний! По Франку ми зробили прем’єру “Тричі мені являлася любов”, другу зробили по Шевченко (ви знаєте, що зараз відзначаємо 200-річчя Кобзаря).

За вдома зайцями” - це буде третя вистава, ще готуємо дитячу виставу “Качечка-крячечка”. 

В той час, коли колектив виїжджають на гастролі, в театрі працює другий склад артистів, тому що не всі мають можливість бути задіяними в тій чи іншій виставі. Тому для того, щоб підтримувати театрального глядача Коломиї, вони залишаються на місці.

Зазвичай, щомісяця у нас є десь заплановані гастролі, - продовжує Оксана Мегеро. - Минулого року ми були єдиним українським театром, який виїжджав на гастролі в Італію. Ми показували там “Як наші діді парубкували” і ще одну виставу, нашу візитку - “Гуцульський рік” Гната Хоткевича (режисер - Дмитро Чиборак, директор і художній керівник). 

Гуцульський рік” можна дивитися без знання мови, тобто це є наші обряди, весілля, її дивишся і не потрібно аж такого знання мови, це вже на театральній мові. Більше того, в Італії багато наших українців. Ми зустрічалися зі сльозами на очах, тому що розуміємо, з яких міркувань вони там”.

Події, якими живе країна останні місяці, не могли не позначитися на театрові. Оксана Мегерко розповіла, що вони підтримували революцію, навіть їздили на Майдан. 

Були проблеми в плані театрального глядача. Ви знаєте, що у нас було сорок днів, ми старалися робити по совісті. Ні, для дітей ми завжди робили вистави, тому що вони знають, що повинні прийти в театр в неділю. А для дорослого глядача були моменти, коли ми знімали вистави”.

Приїжджаючі на міжнародні фестивалі, колектив бачить, як підтримують культур в різних країнах, в тій же Польщі.

Державна підтримка - це було би дуже добре. Наш театр зараз перебуває в такому приміщенні, що дійсно, хотілося б, щоб на нас звернули увагу, так, як глядач звертає увагу на нас, коли дивиться наші вистави”, - відзначила пані Оксана.

 

Аліса Чічерова

Джерело: Програма плюс
Tweet