Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийський театр зробив подарунок дітям на 1 вересня

03 вересня 2013 р.

Коломийський драматичний театр підготував неабиякий подарунок малечі до свята Знань. 1 вересня відбулася прем’єра вистави “Івасик-Телесик”. Українська народна казка зібрала практично повний зал дітей.

Постановку казки за п’єсою Анатолія Шияна здійснив відомий режисер, народний артист України Адам Цибульський. Це його дев’ята дитяча вистава у Коломийському театрі. Він зізнається, що співпраця з озарківчанами приносить йому задоволення, тому що творити доводиться для найменших та найвибагливіших глядачів.

- Коломийський театр тримає лінію на те, щоб у репертуарі було багато п’єс для дітей, - каже режисер-постановник. Дмитро Чиборак, художній керівник Коломийського театру, неодноразово наголошував, що у театрі найбільше уваги приділяють саме дітям, тому що свого глядача потрібно виховати змалечку.

Казку “Івасик-Телесик” обрали невипадково. Після успіху “Котигорошка” не лише на коломийській сцені, але на багатьох помостах України, вирішили продовжити роботу над постановкою класичних українських казок. Адам Цибульський працював над виставою близько півроку, а постановка зайняла менше місяця.

Асистентом режисера виступила Надія Комарова, балетмейстер - Мирослава Воротняк. Музику до вистави створив Іван Николайчук, а милозвучні тексти до пісень головних героїв написала Ольга Руданець, заслужений працівник культури України. Приємною несподіванкою стало те, що всі пісні актори виконують наживо.

Сюжет казки створено за мотивами української народної казки, але режисер додав до неї чимало своїх цікавинок. Адам Цибульський відзначив оригінальність сценографічного вирішення у виконанні Оксани Сенюк. Вона створила неповторні костюми для всіх персонажів. Загалом візуальна картинка справді примушує повірити у казку, а музичне оформлення та багата хореографія лише доповнюють загальну картину.

Оксана Курко, провідна актриса Коломийського театру, цього разу постає в образі Баби-Яги. - Це моя вже друга Баба-Яга, тому у роль вжилася швидко. У запасі я ще маю чотири Відьми. Дуже цікаво виконувати такі ролі, тому що ти граєш абсолютно непритаманний собі образ, хоча у кожному з нас є позитивні і негативні риси характеру, але тут потрібно витягнути все найгірше, - каже актриса. - У цій казці чітко видно добро і зло. Вона вчить розпізнавати чорне і біле. Хотілося б, щоб у реальному житті, як і у казці, зло було покарано.

Казка “Івасик-Телесик” буде представляти Коломийський театр на V щорічному Всеукраїнському театральному фестивалі “Коломийські представлення”.

Автор: Оксана РИЖУК, член НСЖУ
Tweet