Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Відкрив фестиваль Тернопільські театральні вечори театр з Коломиї

06 грудня 2012 р.

Тернопільські театральні вечори: День перший

Цей тиждень у житті нашого міста можна назвати направду мистецьким. Адже до Тернополя з’їхалися кращі театральні колективи та найфаховіші критики з усієї України, а ще кожного дня жителі міста мають можливість переглядати вистави молодих режисерів, які через деякий час формуватимуть палітру театрального мистецтва України.

Згадали Михайла Форгеля та Леся Курбаса

Вчора успішно розпочався Х Всеукраїнський фестиваль Тернопільські театральні вечори. Спершу дійство відбувалося на землі Леся Курбаса та Михайла Форгеля в селі Новосілка Підволочиського району. Там урочисто відкрили меморіальну дошку засновнику фестивалю, багаторічному художньому керівнику Тернопільського обласного академічного драмтеатру ім.Т.Шевченка Михайлу Форгелю. Потім у Старому Скалаті шевченківці, учасники фестивалю та члени журі взяли участь у зустрічі-спогаді “Негаснуча пам’ять” до 75-річчя з дня смерті Леся Курбаса.

– У Новосілці був надзвичайний захід з душею, серцем. На відкриття меморіальної дошки на стіні школи, де навчався Михайло Якубович, зібралися дітки, які ходять тими ж стежками, що він свого часу, вчителі, колеги, друзі та односельці. Це було свято з сумом, але все ж свято, – зазначив головний режисер театру Олег Мосійчук.

Відкрив фестиваль театр з Коломиї

Відкриття фестивалю на сцені Тернопільського драматичного театру відбулось о 19.00. На суд глядачів представили виставу одного з найстаріших в Україні театрів – Коломийського академічного театру імені І. Озаркевича “Отак загинув Гуска” режисера-дебютанта Володимира Мартищука. Такий вибір був зроблений не дарма. Адже шляхи Миколи Куліша та засновника фестивалю Леся Курбаса проходили поряд і першим режисером-постановником цієї вистави був саме наш земляк.

Оцінювали роботу не лише тернопільські театральні фанати, а й високопрофесійне журі фестивалю, у яке ввійшли кандидат мистецтвознавства, відповідальний редактор журналу “Просценіум” Майя Гарбузюк, головний режисер театру, народний артист України Олег Мосійчук, лауреат першого Всеукраїнського фестивалю “Тернопільські театральні вечори. Дебют”, заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила, начальник управління культури ТОДА Григорій Шергей, секретар журі керівник літературно-драматургічної частини тернопільського театру Ірина Папуша, театральний критик, професор, заслужений діяч мистецтв України Василь Неволов голова журі – народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України Федір Стригун.

Саватій Гуска, револяція та семеро незаміжніх дочок

Тернополяни прихильно сприйняли виставу коломийців “Отак загинув Гуска”. Зібрався практично повний зал. Щирий гумор і майстерність акторів дозволила на певний час перенестися в ті далекі роки та провести паралелі з нашим часом.

П’єса сприймалася дуже легко. У її основі життя колишнього чиновника Саватія Гуски – батька сімох дочок, які ніяк не можуть вийти заміж і дуже переживають через це. З настанням революції та приходом більшовиків їх життя кардинально змінилося. Вони не хочуть приймати насаджені їм чужі порядки і мріють про те, що все буде, як раніше. На жаль, від більшовицької влади не втекти. Вони це розуміють, але все ж з оптимізмом дивляться у майбутнє.

Вистава залишила багато приємних спогадів і стала своєрідним ковтком позитиву. Вона доводить, що і до найбільших проблем можна підійти з гумором. Тоді життя буде простішим.

Коломийські актори були щиро вдячні за теплий прийом та гучні оплески публіки. На згадку про фестиваль вони отримали пам’ятний знак, грамоту та квіти від театру.

Сьогодні вистава про кохання та зраду

Хочеться закликати усіх тернополян не оминати увагою цей фестиваль. Завітайте у наш театр хоча б раз і ви відчуєте, що там абсолютно інший світ, який дарує емоції, враження та радість.

Сьогодні о 16 годині на Малій сцені театру ви зможете переглянути виставу Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка “Моменти кохання” Володимира Винниченка. Режисер – заслужений артист України Тарас Жирко. А о 19.00 год на Великій сцені театру відбудеться вистава Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки “І все-таки я тебе зраджу” Неди Нежданої. Режисер – заслужена артистка України Людмила Колосович.

Джерело: lypa.te.ua
Автор: Марія ВЛАСЕНКО
Tweet