Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Найстаріший театр України розпочав Театральний фестиваль у Тернополі

05 грудня 2012 р.

4 грудня у Тернополі відбулося справжнє театральне свято. Відбулось відкриття ювілейного Х Всеукраїнського фестивалю Тернопільські театральні вечори. Дебют.

Святкове дійство розпочалося у Підволочиському районі на батьківщині Леся Курбаса та Михайла Форгеля. У селі Новосілка Підволочиського району встановили меморіальну дошку ініціатору фестивалю, художньому керівнику Тернопільського драмтеатру світлої пам’яті Михайлові Форгелю. Саме він у 1999 році відновив “Тернопільські театральні вечори” Леся Курбаса як фестиваль молодої режисури і впродовж років був його головним натхненником. Меморіальну плиту розміщено на приміщенні сільської школи, де навчався Михайло Форгель. В урочистостях взяли участь мешканці Новосілки, актори, представники влади та громадськості. Спогадами про Михайла Форгеля поділилися його колеги-актори народні артисти України Федір Стригун та Олег Мосійчук, земляки.

Ввечері відбулося відкриття фестивалю для тернополян. Пошановувачів театру потішили виставою одного з найстаріших в Україні Коломийського обласного українського академічного театру ім. І. Озаркевича “Отак загинув Гуска” (режисер-постановник Володимир Мартищук).

Однойменна п’єса Миколи Куліша народилася ще в далекому 1925 році, проте вперше ожила на сцені лише через чотири десятиліття. З того часу за постановку цього твору бралося не так багато режисерів, тому що твори Миколи Куліша є глибокими за змістом. Однак молодий режисер Коломийського театру Володимир Мартищук все ж наважився показати глядачам своє розуміння п’єси.

П’єса сприймається дуже легко. ЇЇ сюжет доволі простий. Колишній чиновник Саватій Гуска – батько семи дочок, які ніяк не можуть вийти заміж у дуже переживають через це. З настанням революції та приходом більшовиків їх життя кардинально змінилося. Вони не хочуть приймати насаджені їм чужі порядки і мріють про те, що все буде,я к раніше

Важкі післяреволюційні часи та сімейні негаразди – це реалії, в яких опинився головний герой, але в нього все-таки залишаються сили сміятися над таким станом речей. Глядачі сприйняли виставу із захопленням. У залі не стихав сміх. Незважаючи на те, що події, про які йдеться, відбувалися дуже давно, людські проблеми, потреби та слабинки не змінилися. Тому твір залишається актуальним і для сучасних українців, які живуть в час змін.

Глядацький зал Тернопільського драматичного театру був практично заповнений. Люди приходили сім’ями. Можна було зустріти панянок у сукнях та з красивими зачісками. Із відомих тернополян вдалося помітити дружину міського голови Олену Надал, начальника міського управління культури Олександра Смика, начальника управління культури і мистецтв Тернопільської ОДА Григорія Шергея, заступника голови облради Сергія Тарашевського.

Приємно, що у нашому місті люди люблять театр і відвідують такі чудові дійства.

Сьогодні на сцені театру покажуть драматичну імпровізацію “І все-таки я тебе зраджу” Неди Нежданої Львівського драматичного театру імені Лесі Українки о 19.00, а на малій сцені о 16.00 можна буде побачити слідчий експеримент “Моменти кохання” від Київського національного драматичного театру імені Івана Франка.

Джерело: poglyad.te.ua
Tweet