Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Гуцульський рік” - це з десятиліття в десятиліття повторювані народні пісні, традиції

22 червня 2012 р.

Завершилося чергове річне коло фестивалю античного мистецтва «Боспорські агони»

Дві Дворянські - дві вітальні

Є чимало фестивалів, навіть наче й дуже масштабних, про які забуваєш на другий день після закриття. Не так з «Боспорськими агонами». Коли автор ідеї і президент фестивалю Тетяна Умріхіна разом з беззмінним головою журі, народною артисткою України Ларисою Кадировою оголошують XIV фестиваль закритим, вони тут же продовжують: «Хай живе XV фестиваль!» І це не просто слова. Як тільки завершилося попереднє міжнародне свято в Криму, харківські художники і фотографи, об’єднані громадською організацією «Вітальня на Дворянській» (мається на увазі вулиця Дворянська), почали готувати виставку картин і фотографій на античну тему. До того харків’яни представляли на кримському фестивалі і вишивку, і книги, і різьблення по каменю. Презентацією виставки, об’єднаної загальною назвою «Прекрасна далечінь…», відкрилася в цьому році «Музейна сторінка» фестивалю. Це дійство відбулося в стінах Керченської картинної галереї, розташованої на вулиці, яка раніше теж носила назву Дворянська. Не дивно, що і клуб творчої інтелігенції, що виник у Керчі, отримав назву «Вітальня на Дворянській». Дві вітальні вирішили «дружити будинками», створювати спільні проекти, про що й підписали в урочистій обстановці меморандум.

Один з керченських проектів особливо сподобався глядачам. Мова - про «Кіносторінку» фестивалю під назвою «Знімальний майданчик - Крим», бо все, що показувалося в місцевому кінотеатрі, дійсно було пов’язане з Кримом і безпосередньо з Керчю. Ну, як могли місцеві жителі пропустити фільм режисера В. Пендраковського «Повне дихання», в якому багато керчан знімалися в масових сценах тут, на поромній переправі? Знімалися і добре запам’ятали виконавицю однієї з головних ролей - народну артистку Росії Наталію Єгорову. Наталія Михайлівна із задоволенням прийняла пропозицію організаторів фестивалю - прикрасити своєю присутністю «Кіносторінку».

«Я була Медеєю»

За тринадцять років, які минули з початку фестивалю, на його сценах своє мистецтво демонстрували сотні професійних та самодіяльних виконавців, в теат­ральному конкурсі змагалися колективи з тридцяти країн. Але теперішні учасники форуму впевнені, що далеко не всім пощастило так, як їм. Фестиваль, немов машина часу, переніс їх в античні часи.

Біля колон Пританея, під відкритим небом, при світлі повного місяця, який сходив так само, як і тисячоліття тому, на нічному небосхилі, творили свій суд почесні гості фестивалю, що складали високе журі. Тут відбулася урочиста церемонія відкриття свята, названа режисерами Іриною Прилепіною і Світланою Горбуновою «Карусель-Земля».

Взявши місяць і Пританей на додаток до власних декорацій, актори, які прибули на фестиваль, грали свої вистави. Кожна з них наче відповідала девізу: «Не шукайте нове - шукайте вічне, бо саме вічне, повторюване, становить головну цінність людського буття».

Яскрава етнографічна містерія «Гуцульський рік» театру з Коломиї - це з десятиліття в десятиліття повторювані народні пісні, традиції, перекази. У комічних фігурах комедії Арістофана «Жаби» в постановці Севастопольського театру ім. А. Луначарського, глядачі впізнавали теперішні образи і характери. А артисти казахського театрально-музичного центру Айгуль Іманбаєвої так грали «Медею» Ж. Ануя, що трагедія кохання і зради, яка проходить на наших очах, здавалася сьогочасною. Коли в місячному світлі на вершині гори показалася пара - сліпий чоловік, дбайливо підтримуваний супутницею, всі присутні були впевнені, що і це - актори. Айгуль пізніше скаже: «В деякі моменти я дійс­но відчувала себе приниженою, з­радженою Медеєю, потомству якої немає місця на цій землі, серед цих людей …».

Гран-прі за кращу виставу став гідною нагородою акторам з Казахстану.

Кращою жіночою роллю названа робота Моніки Болл в монодрамі «Сахем» польського класика Генріха Сенкевича.

За вірність античній темі дипломом і статуеткою боспорської Ніки нагороджений Кримський академічний український музичний театр. Дипломи за підписом народних і заслужених артистів Росії, України, Криму отримали самодіяльні виконавці з Києва та Феодосії.

Такими ж нагородами та захопленими оплесками глядачів нагороджені євпаторійські артисти Театру на ходулях і літературно-музичний концерт сторінками вітчизняної історії «Недарма пам’ятає вся Росія!» у виконанні поета, музиканта, актора Костянтина Фролова та актриси Віри Петровської.

Зірка на ім’я «агони»

Урочиста церемонія закриття фестивалю відбулася біля самого синього моря під зоряним кримським небом в пансіонаті села Новоотрадного. Хто знає, може, в ті хвилини над кримським берегом пропливла і зірка на ім’я «Боспорські агони». Таке ім’я в ознаменування свята мистецтв, що збирає друзів, далеких і ближніх сусідів, надали астрономи одній із малих планет.

«Шляхом до зірок» назвали організатори церемонію закриття свята, підкреслюючи, що істинний талант і в житті служить дороговказом.

Крутиться карусель-Земля. Хтось знову побував у Криму, пам’ятаючи про його своєрідність та гостинність господарів. Хтось уперше відкрив для себе дивовижний світ. Час почав відлік підготовки до ювілейного, п’ятнадцятого фестивалю.

Джерело: www-ki.rada.crimea.ua
Автор: Галина ГУР’ЄВСЬКА
Tweet