Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийських акторів в Івано-Франківську зустріли оваціями

02 березня 2012 р.

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича гастролював в Івано-Франківську, на сцені оновленої філармонії. На розсуд глядачеві обласного центру коломийці представили три вистави: притчу «Земля» Ольги Кобилянської, трагікомедію «Мораль пані Дульської» Габріелі Запольської, комедію «Фараони» Олексія Коломійця.

Володимир Лобурак, начальник управління культури Івано-Франківської ОДА, наголосив, що гастролі театрів – це необхідність сьогодення, тим паче, якщо є що показати.

«Вистави справді хороші. Варто відзначити професійну гру акторів, одразу видно, що наш коломийський академічний театр тримає міцну марку направду найдавнішого і одного з кращих театрів у Галичині. Надзвичайно приємно, що класика Ольги Кобилянської вражає не лише читаючи книгу, а й у винятково проникливій режисерській подачі заслуженого артиста України Дмитра Чиборака. Древня як світ тема стосунків між батьками і дітьми і знову ж таки стара українська тема землі і всі проблеми, пов’язані з цим, перегукуються з нашим сьогоденням. Що ж до обмінних гастролів, то вони обов’язково потрібні і впродовж року до Івано-Франківська завітають театри з різних областей України, так само як і наші актори мандруватимуть теренами батьківщини», – розповів В. Лобурак.

На суд обласної публіки коломийці обрали роботи, які максимально розкривають творче обличчя театру та його мистецьку спрямованість.

Письменник Степан Пушик, як знаний на Прикарпатті критик, високо оцінив професіоналізм акторів і роботу художнього колективу. «Такі вистави треба показувати на українському телебаченні. Все життя – це рух, і я вважаю, що мистецтво, література чи живопис тільки тоді збагачуються, коли є огниво і кремінь, коли іскру можна викресати і саме це зробили коломийці. Я хочу привітати коломийців, що вони далеко не периферійний театр. Я думаю, що такої постановки навіть у столичному театрі не завжди можна побачити. Коломия має школу, має традиції, має смак і, що найголовніше, відчуває соки землі. Я знаю, як це нелегко, ставити інсценізації, коли це повість, роман, втрати мусять бути, але режисер Дмитро Чиборак та актори постановки так зуміли обіграти сценарій, що не відчувається провалів у тексті, немає надуманості і штучності. Я бачив чимало вистав у кращих театрах України, Росії і світу, але мені приємно, що в моєму краї у Коломиї є такий театр, вистави якого не соромно показати і в столиці, та й не лише України, а й світу», – поділився враженнями від вистави С.Пушик.

Чималу роль у сценічних постановках відіграють декорації, і як зазначили театральні знавці, в постановці притчі «Земля» декорації підібрані дуже вдало, попри їх простоту проглядається зміст того, що хотів донести режисер. На сцені ніби дві дороги – біла і чорна, а людина сама обирає, на який шлях стати, і разом з тим на сцені ніщо не відволікає увагу глядача від гри акторів та емоційного настрою вистави.

Гастролі Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича в Івано-Франківську стали можливими, в тому числі і завдяки постійній підтримці депутата Івано-Франківської обласної ради Богдана Гдичинського, який забезпечив комфортабельне перевезення артистів і декорацій, за що весь колектив щиро йому вдячний.

«Постановки Коломийського театру вражають професійною грою акторів, унікальністю режисури та різноманітним репертуаром. Вистави коломийців можуть конкурувати з столичними постановками і, звичайно, що важливо, щоб їх мали можливість подивитися якомога більше людей», – переконаний Б.Гдичинський.

Варто наголосити, що це вже не вперше коломийський театр за підтримки Б. Гдичинського гастролює Прикарпаттям, а актори театру, завдячуючи такій підтримці, змогли показати свої вистави у будинках культури Коломийщини і Снятинщини, а відтепер і в обласному центрі.

Коломийські актори в Івано-Франківську зірвали шквал аплодисментів, вигуки «Браво» лунали після кожної вистави, а це вкотре підтвердило професіоналізм усього колективу найдавнішого театру Галичини.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА
Tweet