Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломия потрапить у полон. Фестивальний

11 жовтня 2011 р.

Наскільки “Коломийські представлення” прижилися у столиці Покуття, що чекає глядачів на нинішньому святі - про це розповідь директора фестивалю, художнього керівника озарківчан Дмитра Чиборака:

- Насамперед зазначу, що замість стандартного номінування на кращу акторську, режисерську роботу, сценографію тощо ми, як у всьому світі є, визначили Гран-прі, Першу і Другу премії, які матимуть грошовий вміст. Суму не називатиму - нехай збережеться інтрига. Тобто на нашому фестивалі обирається найкраще явище в мистецтві. Це потужно. Це вагомо. Це переконливо. Звичайно, вирішувати буде професійне авторитетне журі.

Наш фестиваль єдиний, перед яким прочитується, переглядається матеріал, де заявляються ті твори, яких ніде більше не побачите. І ми наразі не знаємо: може ці драматургічні роботи матимуть коротке життя, а може народиться щось настільки унікальне, що з часом стане класикою.

Вперше в нас в журі головуватимуть два авторитетні фахівці в галузі театру: Федір Стригун - голова спілки театральних діячів західного регіону, художній керівник Львівського національного театру ім. Марії Заньковецької і Ростислав Коломієць - театрознавець, академік, письменник.

Новим буде і вручення ювілейної відзнаки імені Іванни Біберовичевої, приуроченої до 150-річчя примадонни галицьких театрів. Хто її отримає - дуже скоро побачимо.

А найцікавішим, гадаю, буде те, що про свою участь заявили два національних академічних театри - Львівський імені Марії Заньковецької і Київський театр імені Івана Франка. Не кожний фестиваль може похвалитися участю таких поважних колективів. Це, звичайно підвищує рейтинґ фестивалю. А ще, сподіваємося, привабить нових глядачів. Власне, для них ми й працюємо.

Значно розширилась географія запрошених театрів: Київ, Чернівці, Кіровоград, Івано-Франківськ, наші сусіди-поляки з міста Ельблонг.

Вперше на фестивалі відбудеться показ студентських робіт всіх театральних шкіл України в рамках акції “Мистецтво молодих”, яку нам довірила Академія мистецтв України.

Звичайно, справа копітка, адже це не стаціонарні театри, а студентські колективи. Клопоту багато, але має бути цікаво.

Також вперше приділили багато уваги нашому маленькому глядачеві. Представлять цікаві дитячі вистави театр юного глядача зі Львова, Чернівецький театр ім. Ольги Кобилянської, Івано-Франківський театр ляльок. Тобто формат фестивалю охоплює всіх - від дітей-ясельників до дорослого глядача. Це створює в Коломиї театральне свято Тобто на ьтиждень Коломия потрапляє в фестивальний полон.

Вперше фестиваль проходитиме за державної підтримки: працює офіційний оргкомітет на чолі з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, співзаступниками є голова міста Ігор Слюзар і голова райдержадміністації Михайло Негрич. Заступник міністра культури Тимофій Кохан теж підтвердив державну підтримку. Попередні два фестивалі майже самотужки тягнули, тепер вийшли на державний рівень.

Всередині третього фестивалю, який відбудеться на місяць раніше за попередній, - Свято Покрови. До нього продумували й репертуарну політику, яка вирізняється українською тематикою. Кіровоградський театр привозить виставу “Гайдамаки” за Т.Г. Шевченком. Лауреат Шевченківської премії Богдан Козак покаже моновиставу “Посланіє…” за віршами Кобзаря. Львівський театр покаже “Державну зраду”, там завдяки Федорові Стригунові теж присутня Шевченкова поезія.

Ми намагаємося розширяти духовний круг фестивалю - запрошувати людей значимих в українській культурі. Підтвердив свою участь Дмитро Васильович Павличко. Цікаві зустрічі проведуть народні артисти України Лариса Кадирова і Олександр Биструшкін.

Глядачі, які ось-ось прийдуть на фестиваль, навіть не здогадуватимуться, скільки зусиль доводиться докладати оргкомітету, робочій групі, всім, хто причетний до підготовки свята. І це добре. Зрештою ми й робимо фестваль насамперед - для глядача.

Продовжуємо традиції коломийських представлень не тільки тому, що на закритті попереднього влада сказала: «Коломийським представленням - 2011» - бути. Минулого року були вщент заповнені зали. І це додає впевненості й азарту.

Майже вдвічі цьогоріч збільшилась кількість фестивальних вистав. Задіяно 2 сцени, хотілося б і третю. І ми її матимемо. На наступних представленнях.

На жаль, не можна забувати про спроможність малого міста. В Коломиї для такого потужного фестивалю недостатньо розвинена інфраструктура, коли треба розмістити, скажімо, не одну й не дві сотні гостей. Завдяки сприянню влади і меценатів маємо можливість розміщуємо людей на сусідніх турбазах. Словом, проблеми поступово вирішуємо.

В Коломиї стартує тиждень великого злету духу. Глядач побачить унікальні речі. Хто може собі дозволити одночасно подивитися нові роботи національних театрів? І то - роботи національно значимі, які мають мистецьку новизну. І все це в одному місці.

Тому у нас люди замовляють абонементи на всі вистави. Такого ніколи не було. І в цьому році вже є певні ознаки того, що Коломийські представлення - знають і чекають. Вже не треба пояснювати, що це таке. Люди вже йдуть на марку, на бренд. І я вірю, що прийдуть часи, коли під час фестивалю в Коломиї яблуку не буде де впасти. Так буде.

Tweet