Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

На XIV Міжнародному фестивалі у Ніжині коломияни показали виставу “Міс Жулі”

03 листопада 2018 р.

Ще один день XIV Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості імені Марії Заньковецької мешканці Ніжину провели в мистецькій атмосфері разом із гостями з Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І.Озаркевича. Цього року колектив підготував для глядачів виставу «Міс Жулі» за твором шведського драматурга Августа Стріндберга.

Одна з найвідоміших п’єс письменника оповідає про любовний трикутник між лакеєм Жаном і двома жінками – кухаркою Крістіною та дочкою графа Жулі. Через те, що драма принципово по-новому представляла глядачеві образ жінки та демонструвала заплутаність гендерних відносин, до 1906 року виставу неодноразово забороняли.

Але сьогодні глядачі мали змогу насолодитися спектаклем та осмислити актуальний у всі часи конфлікт п’єси. Складність його розуміння полягає у тому, що всі герої тут одночасно виступають катами й жертвами, і від цього вони всі однаково нещасні.

Серйозна проблематика вистави спровокувала виникнення різних точок зору в публіки. Але всі погодилися в тому, що актори змогли досконало передати внутрішній світ та трагедію кожного героя.

Відгуки глядачів:

 

«Мені дуже сподобалась професійна гра акторів. Конфліктна ситуація у п’єсі дуже складна і важко визначити винних. Але, можливо, через жіночу солідарність, у цьому конфлікті я все ж таки на боці міс Жулі та її кухарки Крістіни».

 

Івахно Наталія

«Акторам вдалося розкрити свої образи, вони відіграли на десять із десяти. Правих у конфлікті п’єси, на мою думку, немає, як то кажуть, світ сірий і акторам вдалося це продемонструвати».

 

 Максим Колесник

«П’єса вразила мене емоційним насиченням. Це не зовсім класична вистава, дія на сцені відбувається в доволі нетиповий спосіб. Думаючи про те, хто винний у загальній трагедії, я дійшла висновку, що це неможливо визначити. В кожного з героїв були свої гріхи в минулому, за які вони тепер і страждають. Здивувало те, як протягом вистави змінюється відношення до героїв. Їх характери та настрої передавала не тільки акторська гра, а й зміна кольору світла та інші різноманітні деталі».”

Олена Хоменко

Джерело: Ніжинський драмтеатр
Tweet