Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

На Вербну неділю до Полтави завітав “Вій” із Коломиї

08 квітня 2015 р.

5 квітня Полтаву відвідав перший український театр на західноукраїнських землях, один із найстаріших театрів України - Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича.

Його виступ відбувся в рамках VII Відкритого регіонального фестивалю театрального мистецтва “В гостях у Гоголя”. Нагадаємо, починаючи з першого квітня, театри з різних міст України демонструють свої постановки за мотивами творів нашого земляка Миколи Васильовича.

Досвідчені “театрали” купували квити заздалегідь, щоб побачити постановку цього іменитого театру. А в день вистави не було не те що жодного вільного місця, закінчилися усі додаткові “вхідні квитки”, які б дозволили сісти десь на сходах амфітеатру чи бельетажу. Глядацька зала була переповнена. Знаючи, що в цьому році Коломийський театр презентує свій 167 сезон, очікування від вистави були високі.

І вже перший погляд на сцену ще до початку вистави підтвердив, що ці очікування недаремні. Оригінальні громіздкі декорації викликали два запитання: “Як актори будуть пересуватися по сцені?” та “Яким же способом такі декорації доставили аж із Коломиї?”. А як тільки розпочалася вистава - всі запитання зникли, і глядачі, затамувавши подих, слідкували за містичним дійством, яке розгорталося на їх очах.

Знайомий нам сюжет гоголівської повісті “Вій” зазвучав по-новому в інтерпретації режисера-постановника Сергія Павлюка. Півторагодинна містерія на одну дію прикувала пильні погляди заповненої глядацької зали. А поєднання гри світла і гри акторів створили єдину гармонійну та завершену композицію.

Вистава в репертуарі театру вже більше восьми років і за цей час зібрала численні нагороди Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. Достойно оцінили постановку і полтавські глядачі, які висловили свою прихильність бурхливими оваціями та криками “Браво”.

Колектив Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І. Озаркевича отримав диплом за популяризацію творчості Миколи Гоголя, філософське осмислення містичної повісті письменника у виставі “Вій”.

Директор коломийського театру заслужений артисту України Дмитро Чиборак зізнався, що актори на цьогорічний фестиваль їхали з особливим трепетом. Адже демонструвати у Полтаві виставу “Вій” схоже на те, щоб “полтавчани привезли в Коломию опришків показувати”.

Актори отримали численні подарунки та квіти від влади, організаторів та спонсорів фестивалю. У свою чергу вони вручили полтавським колегам коломийські писанки, як “символ моцності” та вербу до свята.

Можна впевнено сказати, що очікування глядачів від вистави повністю виправдано. Тепер чекатимемо цей колектив на гостину наступного разу або будемо їхати на екскурсію в Коломию, щоб ще раз насолодитися їх майстерною акторською грою.

Джерело: Студклуб
Tweet