Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Театр репрезентував першу прем’єру 2014 року

12 лютого 2014 р.

Що є найбільшою таїною буття? На це та багато інших питань, які споконвіку хвилюють людство, намагалася відповісти постановча група Коломийського театру у новій виставі “Тричі мені являлася любов…” за п’єсою “Таїна Буття” Тетяни Іващенко. Прем’єра відбулася 9 лютого.

Іван Франко - велична постать української культури. Щирий, відвертий, правдивий… Він не вмів брехати ані собі, ані людям. Тим паче, жінкам, яких любив. Вистава “Тричі мені являлася любов” - це сцени з життя генія українського народу, духовного провідника нації. За допомогою численних режисерських прийомів зображено світ бурхливих переживань Івана Франка та трьох коханих жінок Ольги Рожкевич, Целіни Журовської та Ольги Хоружинської. Радість, журба - це емоції даровані тим, хто пізнав кохання, тим, хто пізнав таїну буття людини…

Робота над постановкою вистави тривала кілька років. Найбільший пласт роботи здійснив режисер-постановник Сергій Кузик - вже відомий і улюблений серед коломиян. Це його четверта постановка у стінах Коломийського театру.

Сценограф вистави - Микола Данько - головний художник Київського академічного театру ляльок. Балетмейстер Мирослава Воротняк та хормейстер Микола Соколишин вже мали нагоду співпрацювати з Сергієм Кузиком під час постановки дитячої вистави “Коза-дереза”. Над музичним оформленням вистави працював досвідчений Іван Николайчук. Асистентом режисера виступив Віталій Сичевський, який, власне, зіграв головну роль - Івана Франка.

- Як зіграти генія? Я досі не можу відповісти собі на це запитання, - на прес-конференції зізнається Віталій Сичевський. - Я лише намагався показати через акторську гру світ закоханого чоловіка. Він кохав, як усі, страждав, як усі.

Роль дружини Івана Франка Ольги Хоружинської зіграла незрівнянна Мальвіна Галунка. Актриса каже, що їй вжитися у роль було зовсім нескладно, тому що вона грала жінку з усіма притаманними їй емоціями, ревнощами, сумнівами. Цікавим є той факт, що в житті Віталій Сичевський та Мальвіна Галунка також є подружжям, а тому завдання ще спрощувалося на сцені.

Варто зазначити, що всі актори, задіяні у виставі, - це цвіт театру, молоді люди, які внесли у постановку свою енергію. Ліричність вистави вирувала у постійній дії, глядач завжди був у напрузі та зацікавлений.

На прем’єру вистави завітала авторка п’єси “Таїна буття” Тетяна Іващенко. Це був її перший візит до Коломиї. Вона залишилася глибоко враженою від атмосфери міста, а після вистави зізналася, що плакала у залі. Кожне слово матеріалізувалося і несло потужний емоційний заряд, який не залишив нікого байдужим. Вона щиро подякувала коломиянам за те, що стільки праці вклали у її твір.

Друга прем’єрна вистава відбудеться 16 лютого 0 18.00!

Джерело: Коломийські ВІСТИ
Автор: Оксана Рижук, член НСЖУ
Tweet