Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Як коломияни в Італії гастролювали

23 березня 2013 р.

Початок 2013 року, що є ювілейним - 165-м театральним сезоном для Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. Івана Озаркевича, ознаменувався новою сторінкою в житті трупи і знаковою подією в українському театральному русі. На запрошення італо-української культурної асоціації “Розмай” з Неаполя, президентом якої є великий пошановувач української культури Маріо Андреотті, за підтримки генерального консула України в Неаполі Леоніда Домарецького театр здійснив тритижневий гастрольний тур до Італії й успішно виступив на трьох театральних сценах.

Незважаючи на велику кількість українських заробітчан в Італії і, головно, у Неаполі та найближчих до нього містах, така мистецька акція тут відбулася вперше. Приїздили туди, звичайно, і поодинокі співаки, заслужені і навіть народні, але щоб приїхала цілісно театральна трупа, та ще й з двома виставами, - такого не було, тому цей театральний десант викликав неабиякий резонанс серед широких кіл українських емігрантів і громадських об’єднань, які гуртують їх навколо себе.

Дебютував Коломийський театр своєю виставою-візитівкою “Гуцульський рік” Гната Хоткевича у постановці заслуженого артиста України Дмитра Чиборака на сцені театру “Di Constanza Mattiello” у місті Помпеї. Напутнє благословення пароха УГКЦ в м. Помпеї отця Андрія додало акторам завзяття й одухотвореності, адже передувала виставі спільна коляда в церкві та величальне многоліття, яке відспівали разом: отець Андрій, всі парафіяни, церковний хор. Це було так зворушливо, що ніхто й не соромився непроханих сліз від того, як серця переповнювались почуттям єдиної родини.

Другим у програмі візиту було місто Касерта, де коломияни виступили на сцені театру “Don Bosco” з виставою “Гуцульський рік”. І завершальним акордом театрального турне стало місто Неаполь. Тут на сцені театру “San Ferdinando” у переповненій українськими емігрантами та їхніми італійськими друзями залі відбувся завершальний виступ трупи Коломийського театру з виставою В. Канівця “Як наші діди парубкували”.

І, звичайно, головної мети проекту - подарувати українським емігрантам справжнє свято українського духу - ми досягли, а супутня, пізнавальна, для творчої трупи театру також була напрочуд вдалою. Пізнати італію зблизька, а в ній життя українських заробітчан, побачити все на власні очі, відчути сповнаѕ Захоплюючі враження від давньої Помпеї, знищеної Везувієм, вражаючі картини, що відкриваються з вершини вулкана, знайомство з пам’ятками розкішної архітектури середньовіччя і нової доби в містах Касерті, Соренто, Неаполі, Торре дель Греко… Кульмінаційним моментом у багатосерійній епопеї нових відкриттів і вражень стало знайомство з Римом, з християнською державою в державі Ватиканом.

Ближчою і зрозумілішою для всіх учасників поїздки стала і сама італія, і специфіка театрального руху в італії, і місце та роль, а також спосіб життя й намагання зберегти національну ідентичність українських емігрантів у цій європейській державі.

Джерело: Газета ГАЛИЧИНА
Tweet