Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Робота є робота, або Як розсмішити зануду

25 грудня 2012 р.

Як нас у школі навчали вчителі: усіляка робота є почесною, коли вона є чесною. Чи ти спеціаліст з чистки септиків, чи спеціаліст з комп’ютерного програмного забезпечення, — уся ця робота для блага людей і достойна шани та поваги.

Новий час створив нові професії, чимало з них є небезпечними і невдячними. Як от “професія” кіллера.

Це, звісно, жарт. Але зовсім не жарт, що сучасне суспільство має потребу у …найманих убивцях, “фахівцях” своєї справи.

Вистава Коломийського драмтеатру “Контракт, або Кіллер та зануда”, прем’єра якої відбулася нещодавно, це сторінка з життя найманого вбивці.

Коротка фабула наступна.

Кіллер підписав контракт із замовником про ліквідацію якоїсь важливої політичної фігури. З цією метою кіллер (артист Петро Чичук) винайняв кімнату в готелів з видом на проспект, по якому у певну годину просуватиметься екскорт з потенційною жертвою. Він ретельно підготував снайперську рушницю. Все, здавалося б, ішло за графіком, залишилося декілька годин почекати до моменту, коли робота мала бути доконана.

Але вийшла халепа: свої претензії на готельну кімнату зненацька заявив інший суб’єкт, котрий, як виявилося, замовив її раніше. Готельний служник (артист Віталій Сичевський) безрезультатно намагається виправити ситуацію. Йдеться вже навіть про те, кому з двох клієнтів саме ця кімната потрібна найбільше.

Випадковий клієнт (арт. Роман Мардарій) винайняв кімнату для зустрічі зі своєю дружиною, яка безбожно йому зраджує з лікарем-психіатром (арт. Богдан Базилевич). Від розпачу цей рогоносець-невдаха намагається повіситися у ванній кімнаті, але спроба ганебно провалилася.

Любовний трикутник кумедно закручується, кожен відстоює свою правду і свої права. Кіллер мимоволі потрапляє в поле неймовірної напруги і… завалює всю свою роботу.

Режисер-постановник вистави Андрій Луценко. У виставі два акторські дебюти: Ігоря Воробйова та Катерини Юрковської. Дебюти дуже вдалі й цьому підтвердження — глядацькі оплески.

Актори тонко відтворили атмосферу суто французької комедії з її незмінним персонажем — коханцем-невдахою, до того ж — украй занудливим типажем.

Режисерові й акторам вдалося розсмішити різнонастроєву публіку, навіть патологічних зануд і невдах. Таке трапляється рідко, особливо “у такий тяжкий для держави час”, як висловився один зануда — знайомий автора цих рядків.

Автор: Андрій МАЛАЩУК
Tweet