Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийський драмтеатр знову гастролював Закарпаттям

04 червня 2012 р.

З 23 по 29 травня у Мукачеві пройшов ХІІ міжнародний театральний фестиваль «Етно-діа-сфера». Свої найкращі доробки показало 9 театральних колективів, серед яких і Коломийський Академічний обласний український драматичний театр ім. Івана Озаркевича.

Коломийці представили свою нову постановку - комедію “Коханий нелюб” за п’єсою українського драматурга другої половини ХХ століття Ярослава Стельмаха “Кохання в стилі бароко”.

“Приборкання непокірливого” (таку ще назву має п’єса) побачило світ у 1999 році, за короткий час твір здобув визнання й популярність, і тепер з незмінним успіхом йде на театральних сценах України, Росії та Білорусі.

У безтурботне життя молодого графа вривається його наречена за заповітом – юна сусідка графиня Оляна. 8 років тому їх батьки вирішили задля об’єднання своїх маєтків заручити дітей. Згідно заповіту молодик повинен після здобуття Оляною освіти одружитися з нею, а у разі відмови від шлюбу втрачає усі свої статки на її користь. Якщо ж розірвання заручин ініціюватиме графиня, все залишається як було.

Пам’ятаючи, що у дитинстві Оляна була вередливим дівчиськом і гидким каченям, граф вирішує уникнути зустрічі з нею, а щоб відбити у дівчини бажання з ним одружуватися, намовляє свого слугу Степана прийняти панянку якомога негостинніше і наговорити їй кучу поганих речей про нього, а для більшої переконаності представити свого псаря-п’яницю Онисима у ролі нареченого.

Вигадливий слуга (справжній Труфальдіно) виконує завдання бездоганно. Закохана графиня вже готова відмовитися від жениха-пройдисвіта, та її кмітлива служниця Ярися викриває обман і намовляє Оляну помститися графові. Тендітна красуня недарма здобувала освіту, тож граф попадає у ним же розставлені тенета. Авантюрна пригода закінчується обопільним коханням.

Повчальну комедію з цікаво закрученим сюжетом пощастило побачили і ужгородцям, які торік відкрили для себе коломийський колектив. Театр, завітавши до столиці Закарпаття, не забув і про маленьких глядачів, порадувавши виставою “Котигорошко” за драмою Анатолія Шияна.

Автор: Оксана ЧУЖА, для Закарпаття онлайн

Tweet