Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

У Калуш приїдуть найдавніший на Галичині театр з Коломиї, а також театри з обласного центру

09 березня 2012 р.

Як повідомила «ДП» заступник начальника управління культури міської ради Леся Піцик, цієї неділі, 11 березня, в ПК «Юність» проходитиме відкриття фестивалю «Театральна весна-2012». Протягом двох з половиною місяців у фестивалі візьмуть участь не тільки аматорські колективи, а й професійні.

Фестиваль відбудеться у рамках відзначення Року культури, а також Міжнародного дня театру за сприяння Калуської міської ради і Калуської райдержадміністрації, управління культури міської ради і відділу культури РДА. Ініціаторами театрального фестивалю виступили режисери (Л.Піцик і В.Федоришин) та учасники муніципального народного театру «Легенда», що з 1944 року діє при ПК «Юність». Фестиваль має на меті пропагувати театральне мистецтво, твори українських і зарубіжних класиків, а також сучасників.

Якщо минулого року «Театральна весна» в Калуші проходила тільки за участю «Легенди» і була, за словами Л.Піцик, пробним варіантом, то цьогоріч організатори залучили аматорські й професійні колективи міста, району та області, які представлять на суд калуського глядача різножанрові постановки. Тут буде і комедія, і драма, і мелодрама, а для діток – казка. У день відкриття «Театральної весни» «Легенда» вийде на сцену з «Фараонами». Також колектив (звання «народний» має вже 30 років, третій рік – статус муніципального) готує «Тев’є-Тевель». На завершення фестивалю порадує прем’єрою вистави Г. Тогобочного «Мати-наймичка» за творами Т. Г. Шевченка.

Крім «Легенди», на фестивалі будуть представлені ще два місцеві колективи: зразковий театр «Чарівник» ПК «Юність» (керівник Світлана Присташ) і народний театр «ЛюбАрт» (Любов Липовська). Дитячий театр при «Юності» був заснований у 1969 році, звання «зразковий» отримав через 30 років. У репертуарі «Чарівника» – майстерні постановки відомих казкарів України, а також авторські вистави керівника. «ЛюбАрт» відомий як молодіжний експериментальний. Він заснований у 1996 році, нині діє при районному Будинку культури, в 2008 році отримав звання «народний». Метою діяльності «ЛюбАрту» є популяризація «забутого» театрального жанру серед молоді. З ініціативи цього колективу у жовтні минулого року в Калуші проходив молодіжний етнофестиваль «Колесо».

Неабиякою подією «Театральної весни» буде виступ на калуській сцені найдавнішого в Галичині (у 2009 році відзначив 160-річний ювілей) Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І.Озаркевича (керівник заслужений артист України Дмитро Чиборак). Цей колектив є організатором всеукраїнських театральних фестивалів сценічних першопрочитань «Коломийські представлення». З Івано-Франківська до нас їдуть актори обласного театру фольклору, народних свят і видовищ (режисер Наталія Тихонова). Цей колектив уже виступав у нашому місті зі сценічною композицією «Танок чорної смерті» (до однієї із чергових річниць Голодомору). Національну спадщину серед наймолодшого покоління засобами театру популяризуватиме Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки, на рахунку якого організація міжнародних фестивалів театрів ляльок «Обереги».

До речі, каже Л. Піцик, театральних фестивалів на Івано-Франківщині досить мало. Навіть у самому Івано-Франківську планують щороку, але проводять дуже рідко. Мабуть, продовжує вона, через відсутність коштів. Щодо цьогорічного фестивалю в Калуші, то з міського бюджету поки що виділили майже дві тисячі гривень – на декорації, оформлення сцени, афіші й запрошення. Організатори сподіваються й на підтримку з боку місцевих підприємців, громадських організацій і політичних партій.

Організатори очікують, що калуський глядач достойно оцінить кожну із представлених постановок (а їх планується цілий десяток) і прийде в театр для відпочинку та розваги, а піде з нього, задумавшись про себе і про час. Як повідомили організатори фестивалю, вистави аматорських театрів можна переглянути безкоштовно, а професійних – за плату.

Джерело: Дзвони Підгір’я
Tweet