Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломия гостинно зустрічає колектив Миколаївського академічного художнього російського академічного театру

15 вересня 2018 р.

12 вересня у рамках проведення Х Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення», який проходить із 9 по 16 вересня 2018 року за ініціативи керівництва найдавнішого українського театру Галичини – Коломийського обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича, було показано виставу «Мойсей» за однойменною поемою Івана Франка.

Колектив Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру уже вдруге стає учасником цього мистецького форуму. Минулого року на Весукраїнському фестивалі було представлено постановку «Гайдамаки» за однойменною поемою Тараса Шевченка (режисер – Євген Олійник).

Цьогорічна вистава «Мойсей» є знаковою на ювілейному фестивалі, оскільки проходила на сцені Народного дому міста Коломиї, де 11 січня 1912 року відбулося першопрочитання поеми автором – Іваном Франком.

Режисер-постановник, Євген Олійник, зазначив перед початком вистави, що наскрізною тут є тема усвідомлення себе українцями як єдиної нації, пошук своєї національної самоідентифікації, національно-патріотична спрямованість, а не лише показ єврейського народу, що перебуває у пошуку «землі обітованої». Таким чином, Франкова поема є кодифікованою, метафоричною і символічною історією українського народу у боротьбі за незалежність із царською Росією, яка була однією з найбільших перешкод на шляху до цього. Саме це і було втілено режисером у модернізованій інсценізації класичного твору української літератури.

«Пам’яті нескорених борців за Свободу і Незалежність України присвячується» – присвята вистави, яка акцентує на здобутках тих людей, які поклали своє життя задля становлення й збереження Української державності. Так, спостерігається яскрава часопросторова паралель між шуканнями єврейсього народу, процесом українського державотворення та українським сьогоденням.

Вистава «Мойсей» була високо оцінена експертною радою фестивалю та отримала безліч схвальних відгуків від глядачів. За словами директора-художнього керівника театру, Артема Свистуна, участь у цьому фестивалі з україномовною постановкою є особливо важливою, оскільки продемонструвала високий рівень Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру серед автентичних театральних колективів – учасників мистецького форуму, а також незмінну причетність колективу театру в утвердженні української національної ідеї та єдності.

 
 
Джерело: Миколаївський академічний художній російський драматичний театр
Tweet