Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийський театр презентував виставу “Мати-наймичка” у столиці Прикарпаття

08 березня 2015 р.
На сцені Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка презентували народну драму “Мати-наймичка” за мотивами повісті Тараса Шевченка.

Театральну постановку, прем’єра якої відбулася у березні минулого року і була присвячена відзначенню 200-річчя від дня народження Кобзаря, підготували актори Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича. З цією виставою вони об’їздили всю Україну, показували її також шанувальникам театрального мистецтва в Польщі. І всюди, каже директор Коломийського театру, заслужений артист України Дмитро Чиборак, постановку на шевченківську тематику сприймали тепло і з великим зацікавленням.

Це не просто мелодрама, ця вистава є надзвичайно соціальна, осіяна степовими співами, українськими кодовими речами”, - розповідає митець перед показом.

Автор інсценізації та режисер-постановник вистави - Сергій Кузик. У анотації, розміщеній на інтернет-сайті Коломийського театру, йдеться про те, що “Мати-наймичка” - не перша постановка режисера, в основі якої - творчість Тараса Шевченка. Коломияни вже бачили його виставу “Відьма” за творами Кобзаря у виконанні Чернігівського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка на IV Всеукраїнському театральному фестивалі “Коломийські представлення” у 2012 році. Тоді театральній роботі присудили першу премію фестивалю. Не менш фахова та цікава, на думку багатьох поціновувачів театрального мистецтва, і вистава, що демонструвалася нині.

Приємно, що Коломийський театр отримав можливість побувати в Івано-Франківську і подарувати глядачеві виставу, яка популяризує творчу велич Тараса Шевченка, - зазначив у коментарі перед показом заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк. − Починаючи відзначення шевченківських днів, ми вирішили не проводити традиційну урочисту академію, а згадати про вагому для українського народу та нашої історії постать за допомогою мистецьких засобів. Значення творів Шевченка важко переоцінити, вони пробуджували свідомість, ставали основою для побудови української нації, її майбутнього розвитку та відновлення”.

На перегляд вистави “Мати-наймичка” у приміщенні театру зібралася переважно молодь: учні загальноосвітніх шкіл, студенти вищих навчальних закладів. Організатори показу переконані, що подібні театральні представлення допоможуть молодим людям ознайомитися з творчістю Кобзаря та осягнути її глибинний, актуальний впродовж століть зміст.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської ОДА
Tweet