Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Ну коли ті москалі вже від нас підуть?”

04 листопада 2014 р.

Дивуєшся, коли розумієш, наскільки ця фраза про «москалів», написана Тарасом Шевченком, є пророчою та актуальною. Мабуть, тому українці нині особливо гостро реагують на такі слова. Невипадково під час прем’єри вистави на Івано-Франківщині ця фраза не раз викликала гучні оплески. Мова йде про виставу за повістю Кобзаря «Мати-наймичка», яку 28 жовтня презентував новоград-волинцям Коломийський академічний драматичний театр.

Відбулася вистава у звичайний буденний день, тому зала не була заповнена повністю, але ті, хто прийшов, про це не пошкодували. Народна драма не залишила нікого у залі байдужим, а сльози на очах не лише жінок, а й чоловіків (!), стали свідченням чуттєвої акторської гри та вдалої режисерської постановки. «Гімн материнській любові» — так назвав свою режисерську роботу Сергій Кузик.

У 2014-му році, як відомо, в Україні відзначають 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Коломийські театрали вирішили бути не схожими на інших, обравши для свого репертуару саме «Мати-наймичку» — про долю дівчини Лукії, котра через любов до російського корнета стала покриткою, зазнала зневаги, бо змушена була підкинути свого сина чужим людям, а потім працювати у них наймичкою, аби бачити його. З цією виставою актори побували з гастролями у Житомирській та Хмельницькій областях.
На головній сцені Новограда-Волинського Коломийський театр вже втретє. Актори зізналися, що їм цікава думка городян: а що ще вони хотіли би побачити з репертуару театру? Адже вистав у них вистачає, а сцена Палацу культури придатна до різних за масштабами постановок. До речі, цього ж дня актори побували також у ЗОШ №7.
Після вистави, за лаштунками, гості залюбки дали інтрев’ю кореспонденту «Звягеля».
— Ваш глядач досить цікавий, я би сказав — творчий, — розповів адміністратор театру Богдан Печенюк. — Ваші люди добре сприймають і комедії, і драми, завжди тепло нас зустрічають.
— Прем’єра вистави «Мати-наймичка» пройшла ще у березні — до війни на Сході України. Так сталося, що сюжетна лінія перетинається із нинішніми подіями — коли йдеться про відносини між представниками України та Росії. Виходить, що ця тема незмінна?
— Ця тема актуальна що 200 років тому, що зараз, на жаль… Тому, як бачимо, сприймається глядачами по-особливому.
— Вистава емоційно є важкою. Чи не вважаєте ви, що зараз стомленому морально глядачеві варто пропонувати більш «легкі» теми? Чи, навпаки, слід давати йому привід ще більше замислитися?
— Завжди потрібно і сміятися, і думати, і плакати. Власне, для цього існує театр.

* * *

— Коли опускаються лаштунки, наскільки важко «виходити» з ролі? — запитала я у виконавиці ролі Марти — Галини Угорської-Геник.
— Щоразу по-своєму. Звісно, одразу важко переключитися на буденність. Тим паче, коли повністю віддаєшся глядачу та відчуваєш себе виснаженим. Допомагає багаторічна робота у театрі.
— А що важче: викликати у глядача сміх чи сльози?
— Гадаю, що сміх — важче, тому що трагедія швидше зачіпає людей. Проте актор має спробувати себе у різних амплуа.
— Скажіть, чи відрізняються глядачі у різних містах?
— Звісно. Сьогодні ще одна тенденція є — люди стали більш відкритими, щирими. Ніби сприймають усе особисто… Можливо, це пов’язано з нинішніми драматичними подіями в Україні.
— Чи вам доводилося гастролювати на Сході України?
— Так, декілька років тому. Скажу відверто, відчували тоді внутрішній неспокій, але, коли закрилися лаштунки, — були вражені довгими і щирими оплесками. Наш виступ сприймали добре, відчувалася позитивна енергетика із залу. Навесні актори нашого театру були у Смілі, Маріуполі, до того — у Херсоні, Керчі. Великої різниці у менталітеті ми не помітили.

* * *

Мальвіна Галунка, виконавиця ролі матері-наймички Лукії:
— Ми, коли їхали, то були впевнені, що нас у Новограді добре зустрічатимуть, бо ми тут вже не вперше і щоразу переконуємося у теплому прийомі. Дуже рада, що у нас в театрі є тепер ця постановка, адже вона зараз на часі.

Розмовляла Юлія КЛИМЧУК
Джерело: ЗВЯГЕЛЬ
Tweet