Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийські представлення”. День шостий. Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (м. Київ). Фото-звіт та висновки експертів

15 вересня 2014 р.

Володимир Винниченко 

(Інсценізація Тараса Жирка) 

МОМЕНТ КОХАННЯ”

 

Режисер-постановник, автор сценічної ідеї - засл. арт. України Тарас Жирко

Ідея - засл. арт. України Євген Нищук

Пластичне рішення - Ольга Семьошкіна

Композитор - нар. арт. України Роман Гринків

Художник з костюмів - Наталія Рудюк

ДІЙОВІ ОСОБИ ТА ВИКОНАВЦІ

В’язень сумління - засл. арт. України Євген Нищук

Панна у спогадах - Інна Цимбалюк

Солдат у спогадах - Євген Захарченко

Семен у спогадах - Анатолій Миколенко


У виставі використані пісні Святослава Вакарчука “Така, як ти” та Андрія Середи “Вийди, змучена людьми”.

 

        

        

ОЦІНКИ ТЕАТРАЛЬНИХ ЕКСПЕРТІВ

 
 

 

 
“Я маю ностальгічну ноту до Івано-Франківська і до його дорослого і лялькового театрів, до імені Марійки Підгірянки, яке він носить.
Щодо вистави, то вона світла, у ній є несподіванки. Разом з тим мені бракувало цілісності. Якщо у звукоряді виставі були мотиви карпатські, мелодії Східної України, мені б хотілося це бачити і візуально, тобто це мало б бути у костюмах. Сильно бракувало несподіваної пластики. І звичайно фінал… Він фінал чи не фінал?”

 Прекрасна робота Євгена Нищука. Він відкрив свій темперамент. Мало того, що він дуже відкритий і гарячий темперамент, він ще й став дуже пластичним. Це поєднання гострої карпатської емоції з Винниченком, який теж був природою поставлений бути епіцентром української культури. Це дає дуже гарний результат. Я дуже рада за Євгена. Дай Боже, щоб усі його бачили і давали можливість працювати, давали виразати його думку, почуття і передчуття.”

   

Завдання актора, який грає моно виставу надзвичайно складне. Йому одному треба прожити життя тих персонажів, про яких він розповідає і про всю ту ситуацію, в якій опинився його герой. Для мене таке мірило майстерності актора, коли я бачу цю історію, наче у кіно, тільки від розповіді актора. Хоча у виставі і були елементи кіно, але і без них я бачила всю історію, момент кохання вилився в гімн життю, бо актор вразив надзвичайною емоційністю, темпераментом, пропущеним через себе, через свою душу. Цей темперамент було фізично видно: як хвилі енергії та емоцій перекочувалися у зал з глядачами. Поривчастий, емоційний, красивий, привабливий… Через таке виконання, мені здалося, що ця історія Винниченка про зустріч чоловіка і жінки і те, що раптом між ними виникло. Він зробив уособленням почуттів взагалі. Таким трактуванням їм з режисером вдалося розповісти про вершину людських почуттів на всі часи.”

   
 

 Вистава дуже гарна, прекрасна. Чудова робота Євгена Нищука. Я чув багато відгуків про цю виставу… Тепер я на власні очі побачив, що це справді темперамент, слово, пластика. Це все робота колективу, я розумію, що це не лише заслуга актора. Тема вистави - на часі. Я дуже радий, що у нас є розвиток такого театру. Актора видно уже, але він ще розкриється. Є. Нищук показав перспективність. Він молодий, гадаю, скоро він стане в один ряд з акторами театру Франка.”

   
“Не задля красного слівця, не для того щоб хвалити міністра скажу, що момент кохання відбувся! І кохання переможе все! От цей девіз і больова точка цієї вистави зараз дуже на часі. На ненависті нічого не побудуєш… тільки кохання! І ще таке кохання всеперемагаюче, яке нам показав Євген, воно дійсно підкорює. Тому, це гідне завершення фестивалю, я вважаю. Така собі оптимістична нота - духопідйомна і прекрасна вистава. Ну а щодо професійного - тримати людей півтори години одному акторові, -то багато чого варте. Треба володіти харизмою і в нього це є… для того, щоб тримати всіх і на єдиному диханні провести всю виставу.”
   

Ви ж самі бачите по реакції публіки, що вистава прекрасна. Актор талановитий. Нічого сказати  не можу про нього, як про міністра, бо ще не дуже добре знаю його справи… але вистава чудова, динамічна, одному актору тримати цілий зал стільки часу - це треба вміти. Це вистава, яка змушує нас теж задуматися про свої вчинки, про те, що ми робимо з своїм життям, про кохання. Ну і дуже цікаве поєднання такого жанру - кіно-театр. Мені здається, що вистава вдалася.”

   
 

Враження дуже сильне. Найбільшого мірою це заслуга актора і хореографа. До них у мене запитань абсолютно немає. Балетмейстер цієї вистави - відома особистість. Вона добре працює, вона відчуває нерв. Євгена Нищука я бачила вперше. До Майдану навіть не знала що є такий актор. Я побачила, що я була незнайома з чудовийм актором. Він актор дивовижних можливостей. Він унвіерсальний актор. І ще, у нього є важливі раси, які дуже потрібні для сьогоднішнього дня: він порядний, чесний, добрий та щирий. Я розумію, що актору це не завжди потрібно, але в наш час - потрібне. В наш важкий час дуже важливо вірити не тільки актору, а й людині. В нас мало віри. Ми, професіонали, побачили, що Євгеном зроблена велика акторська робота. Було багато незрозумілого в режисерському рішенні, але все це було перекрито інтонацією та ритмом, які були передані відчуттям теми трагічності межі головним актором. Він це прекрасно зробив. Я гадаю, в більш вдало розробленому режисерському матеріалі йому було б легше.”

 

 

Більше інформації про фестиваль на http://teatr.kolomyya.org/kol_presentations/2014/

Джерело: Прес-служба фестивалю
Tweet