Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Театральна Коломия і чернівецька Скрипка

23 вересня 2013 р.

Вже минула більша частинаV Всеукраїнського театрального фестивалю “Коломийські представлення”. За шість фестивальних днів на коломийський сцені представили свої вистави дев’ять українських театрів та гості з Росії. 

Розпочались “Коломийські представлення” комедією Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької (м. Львів) - “Гамлет у гострому соусі”. Однаіз запрошених театральних експертів Надія Кукуруза, заслужений працівник культури України , відмітила, що сміх, який був присутній, це такий сміх, після якого задумуєшся. Хоча зали були переповнені, отримали “заньківчани” від глядачів 3,9 балів із 5 можливих.

Одним із лідерів цьогорічного фестивалю став Омський державний Північний драматичний театр ім. М. О. Ульянова (м. Тара, Росія).Він завоював українського глядача оригінальною інсценізацією чехівських оповідань “Кошмар і “Вороги”. Вистава отримала 4,4 бали.

Третій фестивальний день не оминув юного глядача і потішив його казкою “Великі подвиги маленького Ріккі-Тіккі-Таві” Львівського драматичного театру ім. Л. Українки. Молода акторська трупа вразила пластичністю, хореографією та яскравістю і отримала 4,1 бали . У вечері свою виставу “Акторська гримерна” представив Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. Складна для пересічного глядачатеатральна сповідь вразила глибоким змістом прихильників театру та експертів, отримавши 4,2 бали.

Вперше на “Коломийських представленнях” побував Закарпатський академічний обласний театр ляльок “Бавка”. Театр розбавив фестиваль колоритною ляльковою виставою “Недотепи із Вертепа” ізсвоєрідним закарпатським шармом. Захоплива вистава як для дітей, так і для дорослих отримала 4,2 бали . Четвертий день фестивалю завершився ще однією виставою від “заньківчан”. Цього разу львів’яни зіграли драматичну п’єсу “Блакитна троянда”, сповнену піснями, танцями і любов’ю. Глядачі оцінили їхню роботу у 4,3 бали.

Екватор фестувидався на правду жарким, у п’ятий деньвідбулося три вистави. Першою була казка “Івасик-Телесик” від господарів дійства. Вистава отримала найвищу нагороду і оцінку - дитячий сміх. А у неординарному форматі малої сцени видалась денна вистава “З любов’ю … Оскар” Волинського академічного обласного музично драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. І гра акторів, і місця глядачів - все відбувалось на сцені, і кожний зміг насолодитись п’єсою на відстані витягнутої руки. Волиняни також стали одними з лідерів, отримавши 4,4 бали. Завершив насичений день Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. М. Підгірянки. Фарс на дві дії “Цахес” був сповненим яскравиминезвичними костюмами, майстерною грою акторів , чудовими декораціями іцікавим музичним та світловим оформленням. Що у поєднанні стало феєричним завершенням дня. Глядацька симпатія оцінюється у 4,3 бали.

Ніжинський український драматичний театр ім. М. Коцюбинського розважив глядача легкою виставою в стилі італійської комедії “Амор. Кохано. Італьяно”. Вміння акторів розмішити глядача принесло їм 4,3. Вже у вечері чернівчани дивували всіх філософською притчею “Лавина”. Окрім акторської майстерності і незвичайної постановки, чернівецька вистава запам’яталася курйозним моментом. Як тільки розпочалась вистава, в одного з глядачів у залі задзвенів телефон. Один з акторів почувши, зійшов зі сцени і забрав апарат на час вистави. Та варто зазначити, що таке демонстративне “прохання” не користуватись мобільним під час вистави, був постановочним режисерським прийомом. 

Опісля вистави нам вдалось трішки поспілкуватись із режисером Чернівецького театру - Скрипкою Людмилою Іванівною.

Які враження від “Коломийських представлень”?

- Я, особисто, вперше на фестивалі в Коломиї, і мені дуже подобається. Одразу ж, як ми вийшли з автобуса, нас радо зустріли. Під час монтування сцени, нам допомагали всі працівники театру. Організація на найвищому рівні. Я надзвичайно втішена.

Чому Ви обрали твір “Лавина”?

- Я взагалі беру вистави, які мене чіпляють. Якщо п’єса не торкнула моїх душі, серця і розумі, то я ніколи не візьму такий матеріал. “Лавина” - надзвичайно складний твір. Але він на стільки мене захопила, що я вирішила обов’язково його поставити. Часу для цього потребувалось як і на будь-яку іншу виставу: два місяці - репетиційного періоду, а потім прем’єра

У Чернівцях також скоро відбуватиметься театральний фестиваль. Як триває підготовка?

- Так, 23 жовтня стартує фестиваль “Золоті оплески Буковини” - щорічна міжнародна подія. Буде багато запрошених колективів з: Росії, Білорусії, Молдовії, Румунії і з Коломиї теж. Дійство триватиме до 30 жовтня, кожного дня відбуватиметься по одній виставі.

Чи будуть особливі сюрпризи для чернівецького глядача?

- Особливими сюрпризами, перш за все, є хороші вистави і цікаві колективи. Перш ніж ми запрошуємо театр, ми знайомимось з його творчістю. І якщо ми вважаємо, що вистава повинна пройти в Чернівцях,незважаючи на кількість людей в колективі, ми запрошуємо його.

Дякуюмо за розмову, успіхів Вам! 

Джерело: ЧАС
Автор: Олена ЯРЕМЧУК, Таня ВЕРИЩИНСЬКА
Tweet