Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Коломийські представлення”. День третій. Львівський драматичний театр імені Лесі Українки. Фото-звіт та висновки експертів

16 вересня 2013 р.

Львівський драматичний театр імені Лесі Українки

Редьярд Кіплінг

 ВЕЛИКІ ПОДВИГИ МАЛЕНЬКОГО РІККІ-ТІККІ-ТАВІ”

 більше ніж казка

Автор інсценізації, режисер‑постановник та музичне оформлення - заслужена артистка України Людмила Колосович

Художник‑постановник - Оксана Радкевич

Хореограф - Олена Мартинюк

В ролях: Наталія Липко, Анна Єпатко, Сергій Литвиненко, Володимир Пантєлєєв, Валерія Новак, Дмитро Благий, Василь Баліцький, Інна Лиховид, Марія Дзвонік, Остап Дзядек

Редьярд Кіплінг народився в Індії, але жив також в Англії та Америці, багато подорожував по всьому світу, дуже любив бувати зі своєю сім’єю в Африці. Він обожнював тварин, вірив, що вони дуже добре розуміють людей і завжди готові прийти на допомогу. Саме тому для своїх діток: двох доньок та сина, - він вигадує цікаві історії про тваринок. Хто ж не знає відомих героїв його «Книги Джунглів»: ведмедя Балу, вовка Акелу, пантеру Багіру та, звичайно ж, хлопчика Мауглі?

Але сьогодні ми розповімо вам історію про хороброго мангуста Ріккі-Тіккі-Таві, який… втім - дивіться і слухайте самі.

 

ОЦІНКИ ТЕАТРАЛЬНИХ ЕКСПЕРТІВ

  Надія Кукуруза: “Молоді, азартні, пластичні! Головний рецензент - це маленький глядач, і ми бачили його реакцію. Думаю у цієї трупи велике майбутнє.”
   
  Олег Мосійчук: “Ще минулорічного фестивалю я відмітив молодий акторський склад. І нинішня вистава це ще одне підтвердження того, що театр справді відродився. Театр повинні робити молоді, бо таку енергію, яка йде зі сцени до зали, можуть давати тільки ансамбль тих, хто вірить в професію, в яку вони прийшли. Особисто я, можливо, композиційно по-іншому вибудував би виставу. Але те все дрібниці. Театр живий! І це мене найбільше тішить.”
   
  Микола Данько: “Дуже добре, що театр звертається до світової класики. Вдалі образи, цікава пластика , цікаві костюми. Актори молодці, дай їм Боже здоров’я і наснаги творчої.”
   
  Юрій Мельничук: “Аудиторія була дитяча, і я думаю, що їхня реакція говорить про все. Дітям, безперечно, сподобалось, вони з цікавістю слідкували за персонажами. Хотів би відзначити прагнення молодих артистів оволодіти професією синкретично, вміти добре рухатись на сцені, відчувати музику,хореографію, створювати характери персонажів. Цікаве також сценографічне вирішення, костюми були в одній логіці. Львівський театр доповнив загальну палітру фестивалю такою цікавою дитячою роботою.”
   
  Роман Іваничук: “Ми на мить поринули у дитинство. Діти добре сприйняли виставу. Безперечно, добре, що вона є.”
   
  Лариса Кадирова: “Молодці львів`яни. Пластичні характерники.”
   
  Людмила Томенчук: “Дітям дуже сподобалось. Це хороша вистава, вона виховує дітей. Їм донесли те, про що писав Кіплінг. Але є велика різниця між сприйняттям моїм та дітей. На мою думку, дійовий ряд був дуже розмазаний, не було напруженості саме дійового ряду. Слів було багато, а дії замало. Майже півтори години - це дуже багато. Цю виставу можна було скоротити навіть удвічі.”
   
  Людмила Шевченко: “Хороша трупа: вони пластичні, яскраві, легкі, стрибучі. Але заважало мені те, що вступна частина була завелика, що було стільки знахідок, що можна було зробити не одну виставу. Сюжетна лінія не така яскрава, як у казці, вона залишається десь збоку. Костюми були надто складні. Також вистава триває занадто довго. Тобто дуже багато деталей, які відвертають увагу від основної дії.”
   
  Алла Підлужна: “Вистава витримана  в фантазійному яскравому вигляді, прораховані всі ходи впливу на дитячу аудиторію. Дуже добре сприймається. Гарно визначені характерні риси кожного персонажа.

 Мені сподобалось,  що витримується заданий автором іронічний план кожного образу. Дуже гарна пластична робота балетмейстера. Добре, що вистава залишає відчуття цілісності задуму: пластичного, музичного і сценографічного. Гарні костюми. Для фантазії дитини, яка буде дивитися цю виставу, є багато духовної поживи.”

   
  Тетяна Умріхіна: “Я гадаю, хороша чи погана вистава перш за все видно з реакції глядачів. Адже це було сьогодні для них. Що стосується цікавих моментів: це показ країни Кіплінга, індійські мотиви, яких могло бути і побільше в плані музичного оформлення. Чудова гра акторів. Особливо мені сподобалася пластика Нааг. Одразу видно хорошу танцювальну школу. Це було дуже цікаво. Зміна декорацій, гра світла, димове оформлення. Прийоми роботи із залою теж були прекрасні, і діти реагували.

Але хотілося більше. Вийдіть в зал, увімкніть світло! Діти би просто Вас оточили ласкою. Але, загалом, і люди, і звірі були чудові. Трішки затягнули, хотілося більше динаміки, гострішої кульмінації, тому є кілька провалів у спектаклі. Дітки чекали більше музики, їм хотілося поплескати, потупцяти. А так назагал тільки найкращі враження як про саму трупу, так і про виставу.”

 

Оцінка глядачів: 4,1

Tweet