Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

КОЛОМИЯ - події, що стали найважливішими у році

20 серпня 2013 р.

Коломия відзначила 772-у річницю від часу першої писемної згадки. Щороку в місті відбуваються події, які мимоволі доповнюють історичну книгу Коломиї. 19 серпня минає ще один літописний рік. Що визначного у Коломиї трапилося за останніх 365 днів - про це напередодні святкування Дня міста розповідають “ДК” відомі коломияни.

Мирослав СИМЧИЧ, почесний громадянин міста Коломиї: “Найважливіші та найяскравіші події - це ті, що відображають історичну спадщину Коломиї. Для мене, власне, найзнаковішими були заходи, приурочені пам’яті загиблих воїнів ОУН-УПА. Звісно, ж важливою подією для міста стало відкриття катедрального собору Преображення Христового. Також тішуся, що цьогоріч у Коломиї скасували святкування 8-ого березня”.

Михайло АРСАК, директор музею історії міста: “Особисто для мене, найзнаковішою подією за рік, що минув, було встановлення бруківки на бульварі Лесі Українки. Можливо, для декого це виглядає банально, проте для багатьох людей - це важлива подія. Тому що тривалий час ніхто не міг полагодити один з найголовніших міських напрямів. Тепер, нарешті, міська влада звернула увагу на цю недоробку”.

Іван ДАНИЛИШИН, заслужений тренер України: “Оскільки нам треба дбати про здоров’я нації, то найважливішим за останній літописний рік вважаю від’їзд на відпочинок рекордної кількості дітей. Завдяки наполегливості тренерів і федерації боксу міста, не зважаючи на відсутність фінансування, майже півсотні дітей оздоровились цього літа у спортивних таборах та на морі”.

Валерій КОВТУН, директор педагогічного коледжу: “Однією з найвизначніших подій минулого року, зокрема у педколеджі, було стартування культурологічного проекту - встановлення рекорду України “Читання Кобзаря 200 днів”. Ще одним важливим заходом стала задекларована громадська ініціатива “Збережемо стару Коломию”. Однозначно, вагоме досягнення міста в 2013 році - вчасна виплата зарплати працівникам бюджетної сфери - медицини, освіти та культури”.

Ярослава ТКАЧУК, директор Національного музею Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського: “Без сумніву, найважливішою подією за останній літописний рік стало відкриття катедрального собору Преображення Христового УГКЦ. Працівники музею доклали чималих зусиль, щоб собор виглядав якнайкраще. Ми постійно співпрацювали з покійним владикою Миколою Сімкайлом, зі священиками, художниками, будівельниками. Музейники вишукували у фондах історичні моменти, які пов’язані з іконографією. Ми намагалися допомагати у науковому полі, завжди консультували.

Якщо говорити про музейну справу, то у нас практично щодня відбувається якась знакова подія. Кожна експонована виставка - це велика подія для міста.

За минулий рік ми отримали чудовий дарунок від поляків - вони видали книжку, в основу якої увійшла музейна виставка. Монументальну працю “Відмінні одягом” написала польська дослідниця Алісія Возняк”.

Уляна МАНДРУСЯК, начальник відділу культури міськради: “Дуже успішно пройшов фестиваль “Писанка”. Він був відзначений Міністерством культури України. Делегати, які побували на фестивалі, пообіцяли фінансову підтримку фестивалю від міністерства, тому що побачили його важливість і потрібність.

Знаковою подією у культурі міста був звіт коломиян в Івано-Франківську, присвячений 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка. Керівництво області відзначило високий рівень виступів, а за цим стояла колосальна робота багатьох людей”.

Дмитро ЧИБОРАК, директор Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І. Озаркевича: “Для театру великою подією щороку є фестиваль “Коломийські представлення”. Ми намагаємося показати коломиянам найкращі зразки театрального мистецтва з цілої України та запрошуємо закордонні колективи. Цей фестиваль піднімає престиж не лише нашого театру, але й міста загалом на культурній арені України. Театральний фестиваль стає візитівкою нашого міста. Він звертає до себе увагу та переносить культурний центр країни саме до Коломиї”.

Джерело: Тижневик “Дзеркало Коломиї”
Tweet