Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Мораль по-коломийськи

14 квітня 2013 р.

У другий день гастролей колектив Коломийського театру розважав полтавських театралів трагікомедією “Мораль пані Дульської” Габрієлі Запольської.

Зігравши у перший день важку трагедію на соціальну тему за повістю О. Кобилянської “Земля”, трупа Коломийського академічного обласного українського драматичного театру ім. І. Озаркевича, наступного дня вирішила порадувати виставою зовсім іншого жанру. Легка, жартівлива, з влучним гумором та віртуозною грою акторів - ось якою постала “Мораль пані Дульської” перед полтавським глядачем. Здавалося б на перший погляд типова історія однієї родини, в якій мати - глибоко моральна людина, повчає як жити своїх двох дочок, старшого сина, племінницю, чоловіка… Але всі вони - як виявляється - не відповідають тій моральності, яку пропагує Дульська.

Доньки шкільного віку Геся (Олена Сердюк)та Меля (Любов Сидорук) - поводять себе розв’язно, дозволяють собі “тягати” сигари батька; старший син Збишко (Василь Швець) - гульвіса, звабник, ненависник сімейних традицій; пан Дульський (Зіновій Симчич) - нікчемний, безсловесний, виглядає зацькованим і вже змирився з таким положенням речей. Пані Дульська (Любов Моцок) настільки захоплюється грою у моральність, що ніби не помічає, що власний син збезчестив служницю Ганку (Мальвіна Галунка) і продовжує вести себе розпусно з кузиною (Надія Комарова).

Вистава Коломийського театру (режисер Мірослав Сєдлер), сповнена тонким гумором, сприймалася полтавськими глядачами досить жваво. Динаміка дійства змушувала слідкувати за подіями, не відволікатися, щоб розуміти, хто кому хто? Особливо - за харизматичним Збишком у виконанні Василя Швеця, який вражав ексцентричністю. Здавалося, що він всюдисущий, із блискавичною швидкістю переміщувався у просторі декорацій, що реалістично відтворювали кімнату будинку (сценографія Петра Масловского).

Дві години у компанії героїв чужої історії, яка поволі ставала знайомою майже кожному (бо відголоски її можна побачити в реалії як не в своїй сім’ї, так обов’язково - сусіда), ще один “плюс” в скарбничку любові полтавського глядача для акторів Коломийського театру. Адже у Полтаві їх знають після минулорічного фестивалю “В гостях у Гоголя”, чекають з нетерпінням на нові зустрічі з його щирим, професійним та оригінальним колективом.

Джерело: Полтаве.info
Tweet