Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Зворотня сторона гріха

31 січня 2013 р.

Гріховне кохання, інтимні стосунки, які осуджуються усіма суспільними й церковними канонами і трактуються клерикалами, як розпуста - це з одного боку моралі. З другого боку - довголітній шлюб без кохання з виплодком дітей, народжених без любові, рутинне існування “у межах благопристойності”… Оце є два полярні полюси, довкола яких обертається земне людське існування. Вічна тема. Вічне запитання без відповіді - що, власне, є благом? І що є гріхом?..

На цій темі побудована нова вис-тава Коломийського драмтеат-ру під назвою “Коханці, або Історія одного кохання” за п’єсою американського драматурга Бернарда Слейда (яка в адаптації до різномовних театрів має різні назви).

Відразу слід обмовитися, що вистава рекомендована для перегляду тільки для дорослої публіки. Від себе зазначу, що виставу не бажано дивитися особам з непохитною мораллю. Або снобам, - які проповідують одне, а живуть зовсім протилежним.

Сюжет життєвий, аж занадто життєвий. Настільки життєвий, що не мо­же викликати звинувачення в надуманості, або неправдоподібності.

…Герой вистави Джордж (артист Василь Швець) - сімейний мужчина; героїня Доріс (артистка Мар’яна Іванович) - одружена жінка. 25 років вони зраджують своїм благовірним і вінчаним, зустрічаючись раз на рік в одному готелі в один і той самий час. Шалено кохаються й обговорюють сімейні теми, сваряться й миряться, потім розходяться, щоби вдома народжувати дітей від своїх законних нелюбів.

І як назвати їхні стосунки? Вони занадто палкі й щирі, як для банальної розпусти, до того ж довготривалі. Вони занадто серйозні, як для флірту. З точки зору моралі, вони недопустимі, вони руйнують сім’ю.

Саме тому ні автор п’єси, ні режисер (Сергій Кузик) не розставляють акцентів.

Вистава грається на малій сцені. Актори - за метр відстані від глядача. У таких умовах сфальшувати словом, мімікою, жестом - неможливо. Це накладає особливу відповідаль­ність за донесення голої правди.

Варто згадати ще одного персонажа, внесеного режисером - Санта-Клауса (арт. Сергій Лефор). Цей веселий Дід Мороз слугує своєрідною “буферною зоною”, він знижує надвисокий градус напруги, аби у глядачів не заболіла голова від правди.

Чи справилися актори з поставленим завданням? Чи повірить їм глядач? Це питання залишаємо відкритим для широкого обговорення. А резонанс вистава обов’язково матиме.

Автор: Андрій МАЛАЩУК
Tweet