Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Алла Підлужна визначила рецепт перемоги на фестивалі

09 жовтня 2012 р.

Цього року, як і минулого, паралельно з професійним журі працюватиме журналістське, основним завданням якого буде висвітлення ходу проведення фестивалю «Коломийські представлення». Очолить його театральний критик та редактор часопису «Український театр» Алла Підлужна.

Театральне життя в Україні є насиченим численними мистецькими акціями, фестивалями та новими цікавими постановками. В силу особливостей роботи, як редактора часопису «Український театр», Алла Підлужна знайома зі специфікою українських фестивалів. Вона переконана, що «Коломийські представлення» займають гідне місце у палітрі українського театрального руху.

– Будь-який фестиваль відрізняється творчим підходом до проблем і завдань, які театр ставить перед собою, розпочинаючи творчу справу, – каже Алла Антонівна. – Мені видається, що Коломийський театр своїм серйозним підходом до проблеми, визначив своє місце серед фестивалів. Найперше і найголовніше – це знайти оригінальну тему фестивалю, бо форумів, коли з’їжджаються і показують вистави, є багато. Можливо, в певному ракурсі в цьому є сенс, але коли є тематична спрямованість і її дотримуються, то це дуже важливо.

На думку Алли Підлужної, визначення першопрочитання, яке включає в себе показ вистав за драматургічними творами вперше поставленими на театральній сцені чи робіт у зовсім новому творчому світлі, це – головна родзинка озарківчан.

На першому фестивалі «Коломийських представлень» гран-прі здобула вистава «Вій» Миколи Гоголя в режисурі Сергія Павлюка. На другому – «Небилиці про Івана» Львівського Національного театру ім. М. Заньковецької (режисер – Вадим Сікорський). На останньому минулорічному фестивалі гран-прі було присуджено Коломийському театру за виставу «Земля» (режисер – Дмитро Чиборак). Роботи різнопланові: містерія, комедія, притча. На запитання чи існує рецепт перемоги на «Коломийських представленнях» Алла Підлужна відповіла, що вкрай важко щось спрогнозувати. Водночас редактор журналу «Український театр» зауважила, що серед вистав-переможниць лише «Небилиці про Івана» були справжнім першопрочитанням.

– Роботи Коломийського театру були сценічним переосмисленням вже відомих творів, тому, я вважаю, що рецепт перемоги полягає у надзвичайно цікавій і оригінальній режисерській ідеї, в якій буде заключено нове слово, несподіваний ракурс і поворот теми, – підсумувала Алла Антонівна.

Автор: Оксана РИЖУК
Tweet