Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Сватання на Гончарівці” з коломийським акцентом

07 березня 2012 р.

Браво Коломийському академічному драматичному театру ім. І. Озаркевича! Музична комедія за класичним, але кумедним і реалістичним сюжетом п’єси Г.Квітки-Основ’яненка, яку привезли коломийські актори 6 березня до Кам’янця, стала справжнім подарунком для всіх поціновувачів театрального мистецтва.

Коломийський театр вже бував у нашому місті: спершу з сентиментальною комедією «Нелегалка», потім із побутовою – «Як наші діди парубкували»… Я завжди ходжу на вистави цього театру. І що мені найбільше подобається – то це непідкупна, жива, професійна гра, яку жодними відомими обличчями не затемниш. Мабуть, знають про це і кам’янчани, бо людей в будинку культури був повний зал.

Здавалося б, класичний сюжет як на ті часи: двоє людей кохають один одного. Вона – звичайна дівчина. Він – кріпак. Її хочуть видати заміж за багатого (нехай у нього й не всі вдома), а для неї – краще вже смерть. Навколо цієї ситуації і відбувається все дійство. Але, мабуть, важливіший не стільки зміст твору, як його інтерпретація під керівництвом режисера-постановника та сценографа, народного артиста України Олега Мосійчука, яку коломийські актори здійснили бездоганно.

Дурненький Стецько (Василь Швець), і на противагу йому – серйозний парубок Олексій (Роман Мардарій), безтямно закохана в нього Уляна (Мальвіна Галунка), грізна та ой яка матеріальна Одарка (матір Уляни – Надія Комарова), кумедний п’яничка батько Прокіп (Петро Чичук) – головні дійові особи постановки.

Без сумніву, найколоритніший персонаж в українського класика – це Стецько, дійсно трошки несповна розуму.

Він робить тільки те і тільки так, як батько його навчив, він не вміє рахувати, зате знає, як скласти дулю одним пальцем; навіть каже, що в нього «не всі вдома, але скоро посходяться». І мудро зізнається: «То така врагова мода пішла, що тепер тільки за розумних ідуть. Так у нас і люди переведуться: за дурних не йдуть, а мудрих ніде взяти…» Зі Стецька всі насміхаються і, мабуть, заслужено, але ніхто йому не співчуває.

Ще один герой, котрий теж чимось навіть лякає, але загалом створює кумедну атмосферу на сцені – військовий і заодно сват Йосип Скорик (Богдан Базилевич).

Цей бував «і в Франції, і в Туреції, і в Німеції». Знає стільки іноземних мов (якими до речі вдало послуговується), що міг би навіть власний словник видати. Саме його винахідливість і дивні знання допомагають виплутатися із ситуації з недоречним сватанням.

На окрему вагу заслуговують ще одні головні герої – Уляна та Олексій. Навіть сумніву не виникало щодо щирості їх почуттів на сцені: вони сперечалися, виясняли стосунки, мирилися і любилися. За реалістичну гру – їм спасибі.

Недарма «Сватання» - музична комедія (композитор - Кирило Стеценко). Без музичного супроводу постановка не була б такою «живою». Співаючи, герої прощали один одному, жартували, скаржилися, вирішували проблеми. Одним словом, так і має бути у виставі з класичним сюжетом, але з коломийським акцентом.

Джерело: Портал культури і мистецтва Хронікер
Tweet