Афіша


Вакансії у театрі:

- звукооператор

- художник з освітлення

- адміністратор

- працівник сцени (машиніст)

- начальник радіо-електро цеху;

 

 

 

 

Адреса театру: 78203, Івано-Франківська область, місто Коломия, вулиця Вічевий Майдан, 7

Телефони для довідок: (03433) 47844; 50441. 

Колективне бронювання за телефонами: 096 651 03 82, 099 198 57 70

e-mail: kolteatr@gmail.com

Усі новини

❄️ Час добрих різдвяних вистав❄️

29 листопада 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на виставу "Земля"

24 лютого 2023 р.

Коломийський театр запрошує глядачів на перегляд казки «Чудо Святого Миколая» (сюжет)

10 грудня 2021 р.

Коломийський театр готує прем'єру для маленьких глядачів «Кіт у чоботях» (сюжет)

27 листопада 2021 р.

У Миколаєві назвали лауреатів Міжнародного театрального конкурсу Ноmo Ludens

12 жовтня 2021 р.

Озарківчани показали виставу "СТО ТИСЯЧ" у Ладижині

04 жовтня 2021 р.

Коломиський театр привіз нагороду з фестивалю "Вересневі самоцвіти"

26 вересня 2021 р.

Щоденник театрального фестивалю «Коломийські представлення»

22 грудня 2010 р.

День третій, 21 грудня

Бути в Коломиї і не відвідати хоча б поблизької Гуцульщини – якось воно, погодьтеся, не пасує. Тому у вівторок, третього фестивального дня, високоповажні члени журі на чолі з академіком Національної академії мистецтвознавства України Ростиславом Коломійцем вирушили в мандрівку Карпатами. Маршрут пролягав через Косів, Криворівню з її відомими музеями, Верховину… Повернулися до Коломиї в піднесеному настрої, збгачені новими враженнями. І зразу ж приступили до своїх безпосередніх обов’язків – перегляду нового театрального представлення.

Родзинкою 21 грудня став м’юзикл Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки «Скрипаль на даху». Цей м’юзикл Джеррі Бока поставлено за мотивами відомої повісті Шолом-Алейхема «Тев’є-молочник». Події в повісті, нагадаю, розгортаються ще на початку минулого століття в одному зі східноукраїнських містечок. Єврейська колонія, яка проживає в Анатівці, твердо дотримується своїх національних традицій, тяжко заробляючи на хліб насущний. У центрі оповіді – молочар Тев’є, чи не єдине багатство якого – п’ять дочок. Раптово родині молочаря випадає щастя – найстаршій дочці пропонує руку і серце багатий м’ясник. Але от горе, бідолашна дівчина не кохає пристаркуватого м’ясника, вона давно зітхає потай за куди молодшим і привабливішим кравцем…

Руйнує всю цю ідилію царський указ про виселення євреїв за межі губернії. І треба визнати, що актори лялькового театру зуміли передати на сцені весь трагізм ситуації, ні в чому не поступившись своїм колегам з будь-якого драматичного театру. Ще й використовуючи при цьому основний свій «матеріал» - ляльки. А щодо сценографічного оформлення , то тут слід віддати належне як запрошеному з Білорусі постановникові Дмитрові Нуянзіну, так і хормейстерові Любові Литвинчук, балетмейстерові Василеві Шереметі. Завдяки їм, а також, безумовно, самим акторам глядач одержав можливість зануритися на кілька годин у світ єврейського побуту, сумовитих єврейських мелодій і вигадливих танців.

На закінчення мюзиклу івано-франківців чекали, за традицією, подарунки і щирі вітання. Отож третій фестивальний день також виправдав сподівання організаторів і глядачів. Єдине, за чим залишається пошкодувати, це за тим, що негода не дозволила прибути до Коломиї трупі з Польщі, яка планувала показати на фестивалі комедію Антона Чехова.

Автор: Дмитро КАРП’ЯК
Tweet